Amasya İtimat

AMASYA ÇADIRLARI KURBANA HAZIR

Amasya hayvan besicileri kurban için besledikleri hayvanlarına pazar bulabilmek için zor koşullarda İstanbul’a gelerek yağmur, çamur,demeden müşteri bekliyor.
Amasya Göynücek ilçesinde besicilik yapan, Ayvalı köyü halkından Kaya Babun, Mesut Bapun, Ramis Ankaralı İstanbul Pendik ilçesi Veli baba hayvan pazarında kurdukları çadırlarında müşteri bekliyor.
Amasyalı hemşerilerine pazarlık esnasında gerekli indirimi yaptıklarını söyleyen Amasyalı besiciler, çadırlarımıza yazdığımız Amasya ilimizin ismini gören Amasyalı hemşerilerimiz, bizleri ziyaret ederek kurbanlıklarını genel olarak bizden almaya çalışıyorlar. Bizlerde hemşerilerimize gerekli indirimi yapıyoruz diyen Amasyalı besiciler, bu yıl büyük baş kurbanlık hayvanlar 3 bin ile 8 bin TL arası müşteri bulduğunu söylerken küçük baş kurbanlıkları 600 TL ile 1500 TL arasında piyasası olduğunu söylüyor.
Amasyalı besiciler, kurbanlık alırken çok dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor ve kurbanlık alırken özellikle şunlara dikkat edilmelidir diyorlar

DİKKATLİ OLUNMASI GEREKEN HUSUSLAR

•Hayvanlar sağlıklı olmalıdır.Kurban olacak hayvanın kondisyonu iyi, tüyleri parlak olmalı,çok zayıf,gebe,veya yeni doğum yapmış olmamalı;Dış görünümü canlı olmayan,salya,burun akıntısı,pis kokulu ishali olan , vücudunda yara ,şişlik ,ödem olan hayvanlar satın alınmamalıdır
•Hayvanların nereden geldiği bilinmelidir. Bunun için ilk iş satıcıdan hayvanın nereden geldiğini gösteren Menşe Şahadetnamesi istenmeli, başka İl veya İlçelerden gelen hayvanlardan ise Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu görülmelidir Hayvanların kulağında küpesi olmalıdır. Sığırlar için ayrıca sahibinin adı, adresi ve hayvanın kulağındaki küpe numarası ile uyumlu Sığır Cinsi Hayvan Pasaportu görülmelidir diyorlar.

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.