Amasya İtimat

İLÇEMİZDE POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 168. YILI KUTLANDI.

Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 168. Yıldönümü  ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Polis Teşkilatının  168.yılı kutlama programı 10 Nisan 2013 Çarşamba günü Atatürk Anıtı’na  Emniyet Müdür Hüray Sancı’ nın çelenk sunu ve saygı duruşu ,istiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kutlama programına katılan İlçe Kaymakamı Engin Uysal, Belediye Başkanı Özgür Özdemir,Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Sakar,Jandarma Garnizon Komutanı Alper Soner Serin,Emniyet Müdürü Hüray Sancı,Belde Belediye Başkanları,daire amirleri,çok sayıda esnaf ve vatandaşlar katıldı.Daha sonra İlçe Emniyet binasında devam eden programda   Emniyet Müdürü Hüray Sancı tebrikleri kabul etti.

Emniyet Müdürü Hüray sancı, çağdaş uygarlık düzeyini hedef gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını şiar edinen Türk polisinin, bu kutsal görevi, çağın teknolojisini kullanarak, sürekli kendini yenileyip geliştirerek yaptığını söyledi.

Sancı , ‘’Türk polisi, hukuk kuralları içersinde, İnsan haklarına saygılı, laik, demokratik ve sosyal devlet bilinci ile mesai kavramı gözetmeksizin en iyi ve en verimli şekilde görevini yerine getirmeye devam etmektedir. İlçemizin önemli noktalarına yerleştirilen  mobesa kamera sistemi çalışmaları sürüyor.Sistemin tamamlanması ile araçların da plaka tespiti yapılabileceğini vurguladı.  İlçemizde okulların çevrelerinde meydana gelen olaylar takip edilmektedir. Çocuklarımızı suçtan korumak amacıyla denetimlerimiz sürekli yapılmaktadır. Hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için polis zalim değildir, adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür. Hukuk devletinde hiçbir zaman kaba kuvvet, zorbalık yoktur. Kimse kabadayılıkla, efelikle kendisine başkasının hayatı üzerine dayalı bir hayat kuramaz’’ dedi. Sürücülere “Kemerini Tak Hayata Bağlan “projesi  uygulaması çerçevesinde   ilçenin değişik noktalarında uygulama yapıldığını vurgulayan Sancı, ilçe halkının gösterdiği ilgiye teşekkür etti.

 

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.