Amasya İtimat

Aksigorta, AKUT ve Deprem Dede, Hayata Devam Türkiye ile ikinci kez Anadolu yollarında..

Aksigorta, AKUT ve Deprem Dede, “Hayata Devam Türkiye” ile ikinci kez Anadolu yollarında…

 2010 yılında başlayan ilk etabıyla yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşan “Hayata Devam Türkiye” sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın katılımıyla başladı. Projenin ikinci yılı, Taksim Meydanı’nda, Türkiye’nin ilk 3 boyutlu G Force deprem simülatörünün son Japonya depreminin sismik verileriyle depremi birebir yaşatmasıyla başladı. Törenle uğurlanan ekip; Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli, Osmaniye, Elazığ, Tokat, Amasya ve Çorum’u kapsayan 10 il ve 50 ilçede halka doğal afetler konusunda eğitim verecek ve sigorta bilincini yaygınlaştıracak.

 Türkiye’nin en bilinen sigorta şirketi Aksigorta ve Türkiye’nin en güvenilir sivil toplum kuruluşu AKUT işbirliğiyle 2010’da başlatılan “Hayata Devam Türkiye” sosyal sorumluluk projesinin ikinci yılında,  “Deprem dede” olarak Türk halkının gönlünde taht kuran Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da ekibe katıldı. Ekip, iki ay sürecek Türkiye maratonu için yola çıktı.

 Aksigorta’nın, risk konusunda farkındalık yaratmak ve sigorta bilincini artırmak amacıyla AKUT’la yaptığı işbirliği ile 5 yılda 50 il ve 250 ilçede 5 milyon kişiye ulaşılarak; çocuklara, ebeveynlere, kamu ve özel şirket çalışanları ile engelli vatandaşlara doğal afetlerin öncesinde, doğal afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları gerektiği anlatılacak.

 Basın toplantısında, projenin geçen yıl yapılan ilk etabındaki ilgiden memnun olduklarını söyleyen Aksigorta Pazarlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Ekşioğlu şöyle konuştu: “Halkımıza risk ve sigorta bilincini aşılamayı kendisine misyon edinen Aksigorta, 50. yılında başlattığı bu proje ile tüm Türkiye’yi gezerek halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. 5 yıllık süreci tamamladığımızda, vatandaşlarımız doğal afetlere karşı daha donanımlı olacak. Türkiye, birinci derecede deprem kuşağında olmasına rağmen hayat dışı prim üretiminde gelişmekte olan ülkelerin bile altında kalıyor. Bu proje ile alanında söz sahibi iki kurum olarak Türkiye’yi karış karış gezerek, vatandaşlara risk ve güvenlik konusunu anlatıyoruz. İlk etabın sonunda yaklaşık 1 milyon kişiye ulaştık. Aldığımız güzel tepkiler ve halkımızın gösterdiği ilgi ile vizyonumuzu daha da genişleterek ikinci etaba başlıyoruz. Amacımız doğal afetler karşısında ne yapacağını bilen, bilinçli nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak.”

Türkiye’de DASK’ın yeterince yaygın olmadığına dikkat çeken Ekşioğlu: “Yaşadığımız 1999 depreminin sigorta hasarı 750 milyon dolardı. Konut sigortası olmayan halkımız çok mağdur oldu.  1999 depreminin sigortasızlarla beraber toplam ekonomik hasar boyutunu yaklaşık 8-10 milyar TL diyebiliriz. Türkiye %95’i deprem riski altında olan bir ülke.DASK’ın yaygınlaştırılması, olası bir afette ekonomik kayıpların sigorta yoluyla bir ölçüde telafi edilmesi ve insanların deprem sonrasında hayatlarının yeniden organize edilmesi için sigorta büyük önem taşıyor.  Ülkemizde sigorta bilinci henüz yeterli düzeyde olmamakla birlikte toplumun sigorta ürün kullanım alışkanlıkları, genç nüfusumuz ve büyüyen ekonomimizle birlikte gün geçtikçe artıyor. Hesaplarımız gösteriyor ki, Türkiye elementer sigorta pazarı önümüzdeki 5-10 yıl içinde bugün ulaştığı 10 milyar TL prim üretiminin 4-5 katına çıkabilecek. 30-40-50 milyar TL prim üreten bir pazara sahip olacağız. “ dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ise “Doğal afetlerin kaçınılmaz olduğu ülkemizde halkımızı bilinçlendirmenin en etkili yolu tüm Türkiye’yi gezerek okullarda, meydanlarda, toplantı salonlarında seminerler vermekten geçiyor. İlk etabı yerel yönetimlerin büyük desteği ile tamamladık.  İkinci etapta yine 10 il ve 50 ilçeyi gezerek, daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

 Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da konuşmasında, “Aksigorta’nın geçen sene başlattığı bu güzel projenin içerisinde yer almaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” diyerek şunları söyledi: “Birinci derece deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak doğal afetlerden kaçınamayız. Yapmamız gereken tek şey var; halkımızı bu afetlere karşı bilinçlendirmek. Deprem riskinin en fazla olduğu illerde tüm vatandaşlarımıza neler yapmaları gerektiği konusunda seminerler vermeyi ve sigorta konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.” 

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.