Amasya İtimat

ELMAPINARINDA ŞENLİK COŞKUSU

İlçemiz Sepetli köyünün geleneksel hale getirdiği  Elmapınarı Yayla Şenliği, 22 Ağustos 2018 Çarşamba günü Elmapınarı Yaylası’nda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu  Anadolunun Sesi TV programı sunucusu Salih Turgut yaptığı Şenlik; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Açılış Konuşmasını,  Sepetli Köyü Muhtarı köyü Muhtarı Lütfi Uzun ve Sepetli Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman  Çınar yaptı. Arkasından Sepetli köyü Muhtarı Lütfi Uzun, Dernek başkanlığının  fedakarlık istediğini, zahmetli bir iş  olduğunu dile getirerek  emeği geçen küçüğünden büyüğüne herkese teşekkür etti.

Programın akışı içerisinde   Piyanist Alpaslan Uzun eşliğinde Emir Üstün ve Damla Yıldırım  sahne alarak okuduğu parçalarla  katılımcıları coşturdular. Öğle saatlerine doğru Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Tekin Sobacı ve parti yöneticileri  ile TAŞDEF  Genel Başkanı Hasan Sevran. Başkan vekili Duran Kaplan, Hüsnü Bal ve  STK örgütleri katıldı. Doyasıya halayların ve oyunların oynandığı  şenlikte; davetlilere meşhur saç yağlısı ikram edildi. Başkan Çınar  önceki dernek başkanlarına plaketlerini takdim ederken, Şenlik Ağalığı yarışında beş bin lira ile Mehmet Çınar 2018 Elmapınarı Yayla şenliği ağası seçildi .Taşova esnafının yardım ve destekleriyle gerçekleşen hediye çekilişi yapıldı. Şanslı numaralara çıkan hediyelerini alan şenlik katılımcılar ve diğer tüm misafirler Damla Yıldırım’ın Reşadiye havaları ve türküleri ile eğlendiler. Davetlilere meşhur saç yağlısı ikram edildi

Daha sonra şenliğin katılımcıları müzik eşliğinde programın kapanışına kadar gönüllerince eğlendiler.

Yorum Ekle