Amasya İtimat

AMASYA’DA ŞİİR VE MUSİKİ GECESİ

AMASYA’DA ŞİİR VE MUSİKİ GECESİ

Amasya Sanatçılar Derneği Amasya II. Sanat Haftası Etkinlikleri kapsamında Amasya Belediyesinin de desteğiyle Amasya Üniversitesi Dramatize Şiir Kulübü, Amasya Sanatçılar Derneği ve Bafra Musiki Cemiyeti katılım ve katkılarıyla 6 Nisan 2013 Cumartesi günü akşamı Amasya Üniversitesi salonunda bir şiir ve musiki gecesi düzenlendi.

İki bölümden oluşan programın birinci bölümünde Amasyalı şairler kendilerine ait ve başka şairlere ait şiirleri izleyicilerle paylaştılar. Programın ikinci bölümünde ise Bafra Musiki Cemiyeti sanatçıları Türk Sanat Musikisinin seçkin örneklerinden koro ve sola şarkılar seslendirdiler. Amasyalı eğitimci şair Kurtuluş Altunbaş’ın sunumunu yaptığı programın birinci bölümü Amasya Sanatçılar Derneği Başkanı eğitimci şair yazar Halis Büyükbayraktar’ın açılış ve teşekkür konuşmasıyla başladı. Ardından katılımcı Amasyalı şairlerden İLESAM Amasya Şube Temsilcisi şair yazar Ali Rıza Atasoy, İLESAM Amasya Denetleme Kurulu ve Amasya Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi şair yazar Mustafa Ayvalı, İLESAM ve Amasya Sanatçılar Derneği üyesi şair Fesih Aktaş, Vildan Şeker, Ali Can Polat, Seda Gökçe ve Amasya Sanatçılar Derneği üyesi şair Mehmet Hopal kendilerine ait şiirlerin yanında ayrıca Mevlana, İbrahim Sadri, Erhan Gül ve Hasan Buldu’yaait şiirleri seslendirdiler.

Programın ikinci bölümünde Şef Serkan Varol yönetimindeki Bafra Musiki Cemiyeti koro ve sola olarak Türk musikisinin seçkin eserlerinden örnekler seslendirdiler. Geceye Amasyalı sanatseverlerden eğitimci, öğrenci ve kurum temsilcilerinden seçkin bir grubun izleyici olarak katıldığı gözlemlendi. Ayrıca Bafra Haber Gazetesinden söz yazarı gazeteci Oktay Zerrin ve Taşova Gazetesinden Ahmet Günaydın da geceyi izleyenler arasındaydı. Gecede Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Gökdere, Amasya Belediye Başkanlığı adına Araştırmacı Yazar Hüseyin Menç, Kültür Bakanlığı Amasyalı Türk Halk Müziği Mahalli Sanatçısı Bestekar Burhan Özbakır’a Türk kültürüne ve sanatına hizmetlerinden ve katkılarından dolayı Amasya Sanatçılar Derneği Başkanı Halis Büyükbayraktar tarafından plaket ve katılımcı şair ve sanatçılara katılım belgesi takdim edildi.

Amasyalı sanatseveler şiir ve musiki ile dolu dolu geçen bir gece yaşadılar. Program gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdi.

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.