Amasya İtimat

KALKINMA ÖNCELİKLERİ BELİRLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliğince finansmanı sağlanan IPARD Programı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Hazırlanmasına Teknik Destek Projesi” çerçevesinde Amasya, Ankara, Çanakkale, Çorum, Denizli, Erzurum, Diyarbakır, Kastamonu, Manisa, Ordu, Samsun ve Şanlıurfa olmak üzere 12 ilde uygulanan Yerel Kalkınma Strateji planı çalışmaları ilçemizde tüm hızıyla sürüyor.

Taşova Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği Yerel Kalkınma Strateji (YKS) Planı hazırlık çalışmaları çerçevesince YKS Saha ekibince 6 tane Odak, 17 tane Alt gurup toplantısı yapıldı.

Taşova Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği; 20 Aralık 2018 Perşembe günü ilçemizdeki kamu, STK, Özel sektör, kadın, genç, muhtarlar, çiftçi ve emeklilerden oluşan toplumun tüm kesimleri ile Belediye Düğün salonunda bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra (YEG) Derneği Başkanı Kadir Aydoğan, süreç ile ilgili ilçe merkezi ve köylerde yapılan çalışmaların slayt gösterileri eşliğinde bir konuşma yaparak YKS önceliklerini oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada; 1- Kısa tedarik zincirleri ve katma değerli ürün geliştirme,kırsal ekonominin ekonomik çeşitlendirilmesine yönelik kaliteli ürünler ve diğer faaliyetler. 2- Yerel, doğal ve kültürel kaynakların kullanımına doğal, kırsal turizm ürünlerinin geliştirilmesi. 3- Topluluğun kültürel ve sosyal yaşamını artırmak ve yerel örgütleri, dernek ve  STK’ları desteklemek (kadın gurupları dahil). 4- Yerel eylem gurupları ağı, en iyi uygulama değişimi, IPARD programlarının yapılması ve kırsal kalkınmaya yeni yaklaşımların öğrenilmesi. konu başlıkları oy çokluğu ile kabul edildi.

Taşova Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama ekibinden YEG Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf  Yücel, dernek Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Günaydın, yaptıkları faaliyetlerle ilgili hazırladıkları sunumdan sonra katılımcılara ikram yapıldı.

30 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan LEADER yaklaşımı, sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil edilmesini sağlayarak oluşturulan Yerel Kalkınma Stratejilerinin onaylanmasından sonra muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşlarına yaptıkları makul projelerin kabul görmesi sonrasında 1000-5000 Euro karşılıksız hibe desteği sağlanacak.

 

Yorum Ekle