Amasya İtimat

ÇARE SİZSİNİZ…

Uzaklarda aramayın Ankara’nın yolunda lüzumsuz yere nefesinizi tüketip zamanınızı harcayıp beyhude beklemeyin çare sizsiniz.
İlçe kaymakamı ilçenin belediye başkanı
İlçede hizmet sunmak için oluşturulmuş tüm resmi kurum çalışanları
Sivil toplum kuruluşları, dernekler, esnaflarımız siyasi parti ilçe teşkilatları
İlçemiz dışında yaşayan iş adamları yazan çizenler medya kuruluşları mahalli basın
Aydınlarımız, köylümüz, işçimiz, dünün inşasında yanı başımızda yarınlarımızda da olmaya devam edecek başımızın tacı öğretmenlerimiz velhasıl, gencinden, yaşlısına Siz biz hepimiz
Gurbetten vuslata dönüşün hikâyesini yazmaya başlayalım. Harabeye dönmüş çoktandır açılmayan baba yadigârı evin kapısını açarak şehirden köye dönüşümü sağlayacak göçü tersine çevirecek bölgemizde üretim, istihdam projelerini ortaya çıkaracak yazılıma ortak olabiliriz.
Herkes dünü çocukluğunu kocaman bir aile olan mahallesini, arkadaşlarını anasını babasını kümesteki yumurtlayan tavuklarını ahırdan çıkıp meraya gönderilen sarı ineklerini buğday tarlasındaki ekin yığınlarını düşünerek dünde yaşadık bunlar bugün neden olmasın diyerek kendi adına ben ne yapabilirim sorusunu sorabilir..
Kâğıdı kalemi elimize alıp yazmaya başlayalım Akla gelen projeler, fikirler ilçemizde saygı değer abimiz Ahmet Günaydın’ın da üyesi olduğu Taşova Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği Yerel Kalkınma Strateji (YKS) değerlendirilmek üzere suna biliriz. İdarecilerimizin kapısını çalıp fikirlerimizi sunmak bize bir şey kaybettirmez.
Ummadık taş  baş yararmış
Gelişmiş ülkelerde AR-GE çalışmalarında en alttaki çalışanla en üste çalışana bu fırsat verilir sorulması gereken sorularak fikri alınır.
Teknoloji olabildiğince gelişti GOOGLE amcamıza neyi sorsak cevaplamaya hazır geçmişte başarılı hizmetlere imza atarak bölgesinde faydalı işler yapanların hikâyeleri okunmuş olduğunu sanıyorum tekrar okunarak alternatifler oluşturulabilir.
Bir iki alıntı
Umut Pelitli; zeytinin yetişmesi, ondan faydalanma ve ekonomik olarak değerlendirme konusunda yöre insanının yeterli bilgi birikimine sahip olmaması. Aynı dönemde yöremizde pamuğun yanı sıra ipek böceği yetiştiriciliği de ekonomik bir faaliyet olarak yapılmaktaydı Http://tasova.gen.tr/tasova-zeytinlikleri
“TÜTMEYEN BACALAR GÖRDÜĞÜMDE İÇİM ACIDI”
“Bu iki aylık süre içinde birçok köyümüzü gezdim. Köylerimiz maalesef çok göç vermiş. Gezdiğim köylerde tütmeyen bacalar gördüğümde, tamamen terk edilmiş mahalleler gördüğümde üzüldüm, içim acıdı. Mesleğimin şu son 1,5 yılında, …….. Kaymakamlığında bir şeyler yapmak gerektiğini gördüm. Bu göçü nasıl azaltabiliriz, çiftçimize, köylümüze, nasıl gelir, kazanç sağlarız, bunun çaresi nedir diye araştırdım.”

Yapılması gereken baktığımız her noktada neler üretebiliriz köylümüzün ilçemizin gelirini nasıl artırabiliriz olmalıdır üretemeyen toplumlar üreten toplumların tahakkümüne girmesi kaçınılmazdır. Kendi yöremizde kendi toprağımızda İlçemizde ülkemize örnek olacak bir üretim hareketini tez zamanda başlatabilirsek geri dönüşümü muhteşem olacaktır.
Yılmaz SERGEN

Yorum Ekle