Amasya İtimat

AMASYALI YAZAR MESÇİ TÜYAP’TA İMZA GÜNÜ DÜZENLİYOR

Amasyalı yazar Yelgin Arkoç Mesçi, 10 Kasım’da, Osmanlı İmpartorluğu’ndan Cumhuriyet’e giden yolda tarihi öyküyle harmanlayan kitabı “Kalenin Havvası” isimli romanı için imza günü düzenliyor.

Yayınlanan ilk romanı “Kalenin Havvası” isimli eserinde Amasya’dan da esintilerin bulunduğu yazar Mesçi, kitap fuarının son günü 10 Kasım 2019 Pazar günü saat 14:00 ile 16:00 arasında 2. salon 2407 nolu stantta okurlarıyla buluşacak.

Altın Kitaplar yayınevinden çıkan romanın tanıtım metni:

13 Temmuz 1878’de, Berlin Antlaşması’nın imzalandığı gün Kaleköy’de güzel bir kız çocuğu doğar. Büyükanası adını Havva koyar. Dağda, bayırda çiçeklerle büyür. Okuryazar olur. Sevdalanır, yaylanın düzünde at koşturur. Kıtlıkların, salgın hastalıkların, savaşların, Müslüman ve gayrimüslim göçlerinin, tehcirin, gizli sevdaların yaşandığı yıllardır. Havva da mutluluklar, trajediler yaşar. Herkes gibi kozasından çıkmaya çabalar. Her seferinde olgunlaşıp daha güçlenerek ayağa kalkar. Ali Kemal’i ile Samsun’da karşılaşır. Emaneti Amasya’dadır. Yüreği İstanbul’da kalır…

YELGİN ARKOÇ MESCİ Biyografisi

Amasya’da doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Amasya, Samsun,Sinop, Antalya ve İzmir’de geçirdi. Lisans ve yüksek lisans eğitiminiEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde tamamladı. Kamuda toprak vesulama altyapısı konularında görev yaptı. Devlet Planlama TeşkilatıMüsteşarlığı’nda çalıştı. Sahada AB destekli yüzlerce projenineğitim, hazırlık, uygulama ve değerlendirme sürecinde aktif olarakyer aldı. Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan nehirhavzası ile ilgili Kalkınma Birliği’nde idareci olarak BölgeselKalkınma ve Havza Yönetimi ile ilgili çalışmaları yürüttü. Önceliğikadın, çevre altyapısı, STK ve turizm projelerine verdi. Yurtdışındabirçok ülkede bulundu. Uluslararası program yönetimi deneyimi olanyazarın çeşitli dergi, kitap ve gazetelerde araştırmacı kimliği ilemakaleleri yayımlandı. Projeler kapsamında hazırlanıp yayımlanmışüç eseri daha vardır. “Kalenin Havvası” ilk romanıdır. YaşamınıAmasya, İstanbul ve Londra’da sürdüren yazar, Başar OnurMESCİ’nin annesi, Atlas MESCİ’nin babaannesidir.

Yorum Ekle