Amasya İtimat

Taşova’da “Koruyucu Aile” Toplantısı

Taşova’da Gönül Elçileri Projesi kapsamında yürütülen “Koruyucu Aile” programıyla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.
6 Mart 2018 Salı günü saat 14.00’de Müftülük  konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı “Gönül Elçileri” projesinin alt kolu olan “Koruyucu Aile” programını tanıttı.
“Bakanlığımızın yürüttüğü Gönül Elçileri Projesi genelde gönüllülük üzerine çalışılan bir proje.Her hangi bir alanda değil dezeavantajlı gruplara veya toplumda ihtiyaç duyulan herkese insanların gönüllü olarak verdikleri hizmet.
Gönül elçileri projesi insanların mahallelerindeki veya komşusuna ihtiyaç duyulan insanlara gönüllü olarak yaptıkları yardımı ve verdikleri hizmetleri içeren bir projedir.
Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun ailelerdir. Bu hizmetin amacı çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır.dedi”

İlçemizde koruyucu aile olan Yalçın Özcan nasıl kroyucu aile olduklarını ve neler yaptıklarını göz yaşları içinde anlatması ise salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.
Program ilçe Müftü vekili Duran Ali Durupınar’ın koruyucu ailenin dinimizdeki yeri ve önemi hakkında bilgilendirme yapmasının ardından son buldu.
Programa Kaymakam Kudret Kurnaz,Belediye Başkan Vekili Mehmet Duman,Amasya Valisi Osman Varol’un eşi Funda Varol, İl Jandarma Komutanı’nın eşi Gülden Akşit,Muhtarlar ve vatandaaşlar katıldı.

 

Yorum Ekle