Taşları yerinden Oynattı, ”SU AKAR YATAĞINI BULUR”..

0
263

İlçemizin ilk köprüsü olan ve Sanayi mahallesi ile Yeşilırmak ve Cumhuriyet mahallelerini birbirine bağlayan Adnan Menderes köprüsünün Sanayi mahallesi yönünde tahkimat taşlarının bir bölümü son yağışlarla iyice coşan Yeşilırmağa karıştı.

 

Son yağışlardan önce Köprünün Sanayi mahallesi bölümümde iki duba arasından su akmazken, yağışlarla ırmağın akarının bu bölümde yoğunlaşması tahkimat taşlarını oynattı.

 

1980’lerin ortalarına kadar gençler iki duba arasında yaz mevsiminde köprünün korkuluklarından ”balıklama” şeklinde atlıyorlardı.

 

Uzun yıllar sonrası Atasözündeki gibi ”SU AKAR YATAĞINI BULUR” bir kez daha gerçekleşti.Gençlerin balıklama ve ayaküstü Yeşilırmağa atladığı iki duba arası.Yeşilırmağın Taş tahkimatını oyduğu yer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz