Amasya İtimat

SEZONUN İLK MELEVCENLERİ

Haber: Ahmet Şimşek

Taşova yöresinde bolca yetişen, tamamen organik, tarla kenarlarında, bük diplerinde yetişen melevcenler toplanmaya başladı.

 

Yöre halkı tarafından toplanarak temizlenip doğranarak tavaya giren melevcenler mıhlama olarak damak tadına dönüştü. Baharın gelmesiyle yağan yağmurlarla büyüyen melevcenler bük diplerinde boy gösterdiler. Yer pancarı, madımak, kömeç gibi organik otların toplanarak lezzete dönüşmesi sürerken, sevenlerin melevcen sevdası yöre halkını melevcen aramaya sevketti, İtina ile toplanan melevcenler, arazide kaynatılan gara demlik çayıyla ayrı bir damak tadı oldu.

 

Bu kültürümüzü yaşatan, damak tadı ve lezzeti gelecek nesillere aktaran Taşovalılar melevcen toplamaya ve pişirmeye devam edeceğiz dediler.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Magazin 2023

Yorum Ekle