Amasya İtimat

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

**İLK DERS ZİLİ ÇALDI**


 


Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de 2009-2010 eğitim öğretim yılının ilk ders zili 24 Eylül 2009 Perşembe günü çaldı. İlçemiz Özkan Ağış ilköğretim Okulunda eğitim öğretim yılının açılış programına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Rıza ATASOY burada öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hitaben bir konuşma yaparak yeni eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarı dileklerini iletti. Özkan Ağış İlköğretim Okulunun giderek başarı grafiğini yükselten okullarımızdan birisi olduğunu ve 2009 yılı SBS sınavlarında güzel bir sonuç aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz okul yönetimini, öğretmen ve öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederek kendilerine teşekkür etti.


 


Daha sonda Taşova’nın genel eğitim durumuyla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza ATASOY 2009-2009 eğitim öğretim yılına başlarken ilçemize bağlı her tür ve derecedeki okullarımızın ders araç gereç materyal ve donanım eksikliği ve öğretmen açığı bulunmadığını belirtti. Yeni eğitim öğretim yılı için önceden yapılan planlamalar doğrultusunda gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Atasoy konuşmasında özetle “Dolu dolu programlar ve projelerle yüklü bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Özellikle Sayın Valimizin başlattıkları ve bizzat tanıtımını yaptıkları “65 Bin Dev Öğrenci Projesi” ve “Kardeş Okul, Kardeş Kurum Projesi” ilimiz için, ilçemiz için, okullarımız için çok önem taşımaktadır. Taşova olarak geçtiğimiz eğitim öğretim yıllarında olduğu gibi bu sene de başarılı bir eğitim öğretim yılı geçireceğimizi ümit ediyorum” dedi.


 


Ayrıca SBS ve ÖSS sınavlarına ve sınav sonuçlarına da değinen Atasoy “Geçtiğimiz eğitim öğretim yıllarında özellikle ilköğretim OKS sınavlarında çok güzel sonuçlar aldık. Örneğin 2005 ve 2006 yılı sınavlarında ilimiz genelinde Merzifon’dan sonra İlçe olarak ikinci sırada, 2007 yılında birinci sırda, 2008 yılında yine ikinci sırada yer aldık.2009 SBS sınavlarında da hedefimize yüzde yüz ulaşamamış olsak da güzel bir sonuç aldığımız düşünüyorum. SBS’ye giren 398 öğrencimizin 177’si sınavla geçiş yapılan okullara girme hakkı kazandılar. Bu durum sınava giren öğrencilerimizin yaklaşık %45’ine tekabül etmektedir. Eşdeğer yerleşim birimleriyle ve diğer ileri ve ilçelerle kıyaslandığında bu sonuç küçümsenecek biri sonuç değildir. İnşallah 2010 SBS sınavlarında bu başarı grafiğimiz daha da yükseklere çekilecektir, öğrencilerimizin sınavlara hazırlanması için gerekli çalışmalar titizlikle yürütülecektir” dedi.


 


2009 yılı ÖSS sınavlarıyla ilgili olarak da “ÖSS’deki durumumuz, ilimizin durumuyla yakından ilgilidir. Amasya ilinin mesleki teknik ortaöğretimdeki okullaşma onanı %57 iken özellikle büyük ölçüde üniversite sınavlarına öğrenci hazırlayan akademik ortaöğretim veren okulların oranı %43 civarındadır. Ülkemizin mesleki teknik ortaöğretim okullaşması oranı %35 iken bu durum Avrupa Birliği ülkelerinde %65 civarındadır. İlimizin okullaşma durumu Avrupa Birliği normlarına daha yakın olduğu halde, başarı durumunu sadece ÖSS ile değerlendirdiğimizde büyük bir dezavantaj teşkil etmektedir. Oysa ÖSS’de ilk 30’a giren illerin sonuçları incelendiğinde bu oran tam tersi bir durumdadır. Dolayısıyla gerek ilimizin gerekse ilçemizin ortaöğretimdeki başarı durumunu sadece ÖSS temel alınarak yapılmasının eğitim politikası amaçları doğrultusunda değerlendirildiğinde gerçekçi bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum” dedi.











Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.