Amasya İtimat

GTA 5 İlk Çıkışı

Grand Theft Auto yani bilinen adıyla GTA, 1997 yılında ortaya çıkmış ve zamanla kendini geliştirerek bugünkü halini almış bir video oyunudur. GTA 5 ise ilk olarak 17 Eylül 2013 tarihinde Playstation ve xbox 360 için piyasaya sürülmüştür

Oyun Kaliforniya eyaletinden ilham alınarak tasarlanan San Andreas bölgesinde geçmektedir. Bu oyunu diğerlerinden ayıran en büyük fark ise içerisinde en çok değişiklik yapılan oyun olmasıdır. Bu sürümde karakterler kadar haritalarda değişim göstermiş, büyümüş ve gelişmiştir.

Oyun içerisinde üç farklı karakter bulunmaktadır. Bu karakterlerin her biri farklı yetenek ve özelliklere sahiptir. Oyun sırasında bu üç karakter arasında geçiş yapılabilmektedir. Fakat bunun yapılabilmesi için karakterler arasındaki mesafe yakın olmalıdır.

Oyunda her karakterin sahip olduğu hobileri yapabilecekleri etkinlikler bulunmaktadır. GTA 5 oyununda da belirli bir hikaye ve görevler vardır. Görevler yapıldıkça yeni görevlerin kilidi açılmakta oyuncudan bu görevleri yapması istenmektedir.

GTA 5 oyunu içerisinde diğer serilere göre daha fazla araç yer almaktadır. Bunun yanında oyunda çoklu oyuncu modu yer almaktadır.

Oyun içerisinde bulunan pek çok iş yeri oyuncular tarafından satın alınabilmektedir. Oyundaki görevler yerine getirildiğinde kazanılan para ile gece kulübü, yat limanı gibi yerleri satın alınabilir veya kiralanabilmektedir.

Oyun dünyasında oyuncuların en önemli konuları arasında elbette karaktere koyduğu isimlerdir.Bu isimleri daha dikkat çekici yapmak için şekilli nick yazma aracını kullanabiliyorlar. GTA 5’te de bazı yan karakterlere, evcil hayvanlar gibi karakter isimleri koyabiliyoruz.

GTA 5 oyununda da diğer serilerde olduğu gibi karakterler özelleştirilebilmektedir. Oyun karakterine saç, dövme veya kıyafet satın alındığında istenilen görüntüyü vermek mümkündür.

GTA 5 Sistem Gereksinimleri

Bu oyunu oynayabilmeniz için en gerekli şeylerden birisi de bilgisayarınız oyunun sistem gereksinimlerine uygun olmasıdır. Bizde sizler için gta 5 sistem gereksinimleri detaylı olarak paylaştığımız bu makalemize göz atabilirsiniz.

Kaynak: https://teknodiot.com

Yorum Ekle