Amasya İtimat

Balığın yanına ne yapılabilir?

Balığın Yanına Ne Gider?

Balık Türk yemek kültüründe vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Özellikle mevsimi geldiğinde tava, fırın ve mangalda birçok ailenin sofralarını süslüyor. Peki, bu kadar çok tüketilen balığın yanına ne gider? Farklı lezzet elde etmek veya akşam yapacağınız balıkların yanına ne gideceğini birkaç örnek ile hemen verelim.

Öncelikle belirtmek isteyelim ki balığın yanına ne gider sorusunun en net cevabı balığın pişirme şekline ve hangi balığı tüketeceğinize göre değişmektedir. Örneğin; Hamsi tava veya ızgaraya için bol turp, havuç ve kıvırcık ile karıştırılmış zeytinyağlı salata harika gider. Tatlı olarak ise helvanın her türlü çeşidi veya kemal paşa tarzında tatlılar gidebilir.

Şu konularımıza da göz atabilirsiniz ;

Balık ile uyumlu Yemekler

Balığın yanına yakışıp daha fazla keyif alınacak yemeklere için sizlere birkaç seçenek sunmak istiyoruz. Yemek keyfi bir hal aldığında zevklerin ve renklerin farklılık göstereceğinden bizim damak tadımıza göre uygun olan yemek seçeneklerini sunuyoruz.

Balığın olmazsa olmazı limon ve Sarımsaktır ayrı bir lezzet kattığı tüm halk tarafından bilinmektedir. Türk halkının en çok tükettiği somon, Hamsi, palamut ve uskumru gibi balıkların yanında Kalkan balığından da bahsedeceğiz. Eğer EGE ve Akdeniz için balık tüketiliyorsa İskorpit, İzmarit, levrek ve tatlı su balıklarını da yorum kısmına siz ekleyebilirsiniz.

Fırında Somon– Pide tarzı (Kaşarlı ve içinde et ürünleri bulunmayan) – Balık çorbası, Özellikle bol limonlu taze salatalık, lahana turşusu ve Tatlı olarak da şekerpare

Hamsi Tava-Mangal: Bol zeytinyağlı Mevsim ürünleri (Turp, havuç, kıvırcık, mevsim olmasa da domates, limon ile harmanlanmış salata) Fıstıklı helva (Kahvaltılık), Kola

Palamut: Palamut ekmek arasında veya yine bol salata ile tüketilebilir. Mangal olarak pişirilmesi ayrı bir lezzet verecektir. Sarımsak, limon suyu ve yağ ile sotelenirse harika bir lezzet verebilir. Zevke göre Kola, şalgam suyu veya meyve suyu ile tüketilebilir.

Levrek: Levrek yanına ne giderden ziyade pişirme şekli lezzetine aşırı farklılık vermektedir. Olmazsa olmaz pişirirken arpacık soğan, sarımsak, bol limon suyu, zeytinyağı, baharat olarak da is ot, kırmızı pul biber ve çeşitli yakışan baharatları tavsiye ederiz. Levrek sıcak ve dumanı üzerinde tüterken yenilmesi ve ön mideyi alıştırması için mercimek veya yumuşak bir çorba ile harika keyif verebilir.

Balığın yanına ne gider, sorusunun cevabını kendi damak tadımıza göre anlatmaya çalıştık. Sizlerde hangi balığın yanına ne şekilde yiyerek keyif alıyorsunuz yorumlar kısmından yazarsanız memnun oluruz.

Yorum Ekle