5 MAYIS GÜNÜ BELEDİYE GECE ANONS YAPMIŞTI
4 gündür yağan yağmurlar sonunda İlçemizden geçen ırmağın güzergahında olan Turhal ilçesinde ırmak kenarında kalan mahallelerde su baskınları yaşanmış ve 5 Mayıs 2026 Salı günü saat 20.00 sıralarında Taşova Belediyesi hoparlöründen vatandaşları uyaran bir anons yapılmıştı.
4 MAYIS’TA VALİLİKTEN UYARI GELMİŞTİ
Tozanlının doğduğu topraklardan itibaren 3 gündür aralıksız yağan sağanak yağmur suyun debisini yükseltti. Irmağın aktığı Tokat merkez, Turhal ve Amasya’da su hızla yükselmeye devam ediyor. Taşova’ya önümüzdeki saatlerde ırmağın daha da yükselmesi bekleniyor.
Konuyla ilgili Amasya Valiliği ”Önemli” notuyla bir Duyuru yapmıştı.
31 MAYIS IRMAKTA SON DURUM
Yaklaşık 1 ay sonra 31 Mayıs 2026 Pazar günü yaptığımız gözlemde Yeşilırmağın son durumunu resimledik. Adnan Menderes köprüsü yakınlarında ırmağın getirdiği ağaç ve dallar oluşan adaya takılmış.
Ancak su yine de Yeşilırmak’ta bir hayli fazla olup tüm dubalardan akmaya devam ediyor.




