Suluova Belediye Başkanı Rıfat Uzun, Taşova merkezden daha fazla Taşovalının yaşadığı Suluova ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan Meyve İşleme Tesisi için fizibilite raporu hazırlama danışmanlığı projesi kapsamında, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Melika Dicle ile protokol anlaşması imzaladı.
Gerçekleştirilen protokol ile birlikte, Suluova’nın tarımsal potansiyelinin değerlendirilmesi, bölgedeki meyve üretiminin ekonomik katma değere dönüştürülmesi ve üreticilerimize yeni fırsatlar sunulması hedefleniyor. Hazırlanacak fizibilite raporu doğrultusunda kurulması planlanan meyve işleme tesisinin; reçel, marmelat, meyve suyu ve benzeri ürünlerin üretimine katkı sağlaması amaçlanıyor.
Başkan Uzun, üretim ve istihdam odaklı projelere önem verdiklerini belirterek, ilçemizin tarım alanındaki gücünü sanayi ve üretim yatırımlarıyla desteklemeyi hedeflediklerini ifade etti. Başkanımız ayrıca, yapılacak çalışmaların hem üreticilerimize hem de ilçe ekonomisine önemli katkılar sunacağını dile getirdi.
Suluova’nın yüzölçüm olarak neredeyse 2 katına yakın ve meyve olarak Suluova’dan daha fazla meyve yetişen Taşova’da böyle bir tesis neden kurulamasın?


