Sefa Kardeşler Ekmek Fırını, ramazan ayında yaşatılan pide geleneğini 30 yıldır 300 derece sıcağa aldırmadan sürdürüyor .
Ramazan denilince akla ilk Ramazan pidesi gelir. İftar sofrasında buram buram kokan sıcacık Ramazan pidesi olmazsa, iftar ve sahur sofralarımızın en önemli konuğunun eksik kalmış olur. Ramazan ayında, iftara dakikalar kala, bazen ezan okunuyorken bile fırınların önlerinde pide kuyrukları oluyor. Bu güzel geleneğimizin halen sürdürüldüğü ilçemizde Sefa Kardeşler Ekmek Fırınının 30 yıllık pide ustası Sabahattin usta pidenin yapılışını kendi ifadeleri ile anlatıyor.
Ramazan pidesinin sofraya gelişine kadar geçirdiği evreleri anlatan ustamız; Akrabaların, komşuların kaynaştığı, zenginin fakirle aynı sofrada buluştuğu mübarek ramazan günlerinde, birbirinden lezzetli yemeklerin yanında ramazan pidesinin sofradaki yerini ayrı olduğunu söylüyor ve
30 yıldır baba mesleğimi sürdürüyorum. Pide pişirmek kolay bir iş değildir. Pide hamuru kıvamına geldiğinde dondurma gibi olur. Maya atma zamanını yılların tecrübesi ile biliyoruz. Yoğrulan hamurun dinlenme süreleri var , bu süreler pidenin lezzetini artırıyor. Fırının sıcaklığı ve fırında yakacağın odun da çok önemli. Ben pidenin hamurunu 30 yıldır kendim yoğururum, fırını kendim hazırlar ve pişiririm, bizim Taş fırınında pişen pide daha lezzetli oluyor.
Ömrünü fırıncılığa adamış Sabahattin Usta ,”Bir ekmekte sen bırak ihtiyacı olan alsın “ uygulamasını her gün devam ettirerek örnek oluyor.