Amasya İtimat

İFTARDAN SAHURA SEMAVER ÇAYI

İftardan Sahura Semaver Çayı

İlçemizde çay ocağı işletmeciliği yapan Bülent Darıcı Ramazan ayında vatandaşların isteği üzerine iftardan sahura semaver çayı sunduklarını söyledi.

Vatandaşlar semaver çayını tercih ettiği sürece bizde bunu yapmaya mecburuz. Vatandaşa hizmet boynumuzun borcudur diyen

Çay ocağı işletmecisi Darıcı” Semaver çayını yapmamızdaki neden vatandaşların Ramazan ayında semaver çayını tercih etmeleridir. Diğer kazanda pişen çayın tadı biraz acımsı oluyor. Özellikle odun ateşinde pişen çay daha sıcak ve daha güzel oluyor.

Babasının da Memo olarak bilinen eski bir çaycı olduğunu ve babasının bunu kırk yıldır öğrettiği bir gelenek olduğunu söyleyen Darıcı “Babam kırk kır beş yıldır öğrettiği bir gelenek bir sanat. El emeğinin karşılığını alamayan tek sanat çaycılık.

Ramazan ayının yaz aylarına geldiği için vatandaşlarımız semaver çayını daha çok tercih ediyor. Kışın daha çok kapalı alanlarda olduğumuz için semaveri kullanamıyoruz. Semaver yazın aranan bir tat. Vatandaş kendisi tercihinin semaverden yana olduğunu söylüyor ve memnuniyeti de belli oluyor.

Buna istinaden bizde babamızın öğrettiği yoldan gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.

Vatandaşlarımız iftarını açıp yemeğini yedikten sonra semaver çayı içmek için Memo çay evine geliyor.Vatandaşlar semaver çayını tercih ettiği sürece bizde bunu yapmaya mecburuz. Vatandaşa hizmet boynumuzun borcudur”dedi.

Semaver çayının müdavimlerinden olan Şenol Öker “Özellikle iftardan sonra teravih öncesi ve sonrası muhakkak çayımızı burada içiyoruz. Semaverde odun ateşinde çok güzel oluyor ellerine sağlık güzelde çayı demliyorlar buradan da herkese afiyet olsun diyoruz”dedi.

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.