Amasya İtimat

Gilaburu Nedir? Gilaburu Ne İşe Yarar? Faydaları, Kullanımı, Kullananlar

Gilaburu

Gilaburu Türkiye’de yaygın şekilde kullanılan ve yararları da bilimsel makaleler ile kanıtlanmış bir üründür. Her yıl, Eylül ayının sonu, Ekim ayının başı gibi ağaçlardan toplanan Gilaburu, kışa kadar mayalanması için cam kavanozlarda bekletilmekte ve ardından soğuk kış aylarının gelmesiyle beraber besleyici vitamin takviyesi gibi meyve suyu olarak oldukça yaygın şekilde tüketilmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen bu bitkiye daha yakından bakmaları için kullanıcılarımıza bir yazı hazırladık.

Gilaburu Nedir?

Kayseri ve civarındaki bölgelerde yaygın şekilde yetiştirilen Gilaburu, hem vitamin hem de mineraller bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Parlak ve kırmızı rengi ile gençlik iksiri olarak da bilinmektedir. Sonbahar mevsiminde, genellikle Ekim ayı civarında yetiştiği ağaçtan toplanan boyutu nohut kadar olan bu kırmızı meyvenin tadı ise biraz acımsıdır. Yetişirken fazla miktarda su ister ve toplandıktan sonra yıkanarak mayalanmak üzere arpa ile bol su ile şişelere doldurulur. Bekleme sürecinin ardından kış aylarında mayalandığı suyun içerisinden alınıp meyvesinin suyu süzülerek tüketilmektedir.

Gilaburu meyvesi havaların soğumasıyla en çok ihtiyaç duyulan C vitaminini içeriğinde yüksek oranda barındırmaktadır. Buna ek olarak ise astım, romatizma, yüksek tansiyon gibi hastalıkların yanı sıra kabakulak ve uyku bozukluğuna pek çok sorunu çözmeye yardımcıdır. Tüm bu faydaları arasında böbreklere olan yararı yaygın şekilde bilinmekte olup böbrek hastalıklarında sıkça tüketilmektedir.

Gilaburu Resmi Sitesinden, Kapıda Ödeme ve Ücretsiz Kargo fırsatı ile sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

Gilaburu Ne İşe Yarar?

  • İçeriğinde yüksek oranda C vitamini bulunmaktadır.

Hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok önemli olan C vitamini, sağlıklı olmak isteyen bireyler için de vazgeçilmezdir.

  • Böbrek hastalıklarına karşı gilaburu vazgeçilmez bir yardımcıdır.

Böbreklerde oluşan böbrek taşını içeriğinde bulunan vitamin ile minerallerden yararlanarak düşürmek için kullanılmasının yanında, idrar yolları enfeksiyonu gibi böbrek kaynaklı hastalıkları da iyileştirir.

  • Gilaburu astım hastalığının tedavisinde kullanılır.

Astım hastalığı günümüzde giderek artmaktadır. Gün geçtikçe yaygınlaşan bu hastalığın temel sebepleri arasında hava kirliliği ve sigara kullanımı gösterilmektedir. Her derde deva gilaburu, astım hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır.

  • Gilaburu romatizma ağrılarını azaltmada başarılıdır.

Romatizma kaynaklı hastalıklar havaların soğuması ile bu hastalığa sahip kişilerin şikayetlerinin de artmasına neden olmaktadır. Gilaburu tam da kış aylarına girerken hazır olmasıyla tedaviye doğal bir yardımcıdır.

  • Gilaburu yüksek tansiyon problemi yaşayan kişiler için ideal bir tansiyon düşürücüdür.

İlerleyen yaş ile giderek daha sık karşılaşılan yüksek tansiyonun düşürülmesinde ve hızlı nabzın da yavaşlamasında etkisi olan bitki, sakinleşmek için de kullanılabilir.

  • Gilaburu uyku bozukluğu gibi sorunlarını çözmede yardımcıdır.

Hayatımızda ve sağlığımızda büyük önem taşıyan uyku, günümüzün üçte biri demektir. Yaşanan uyku bozuklukları ve uyku apnesi gibi sorunlar kişilerin hayatlarında da kötü etkiler bırakır. Gilaburu meyvesi ise tüm bu uyku sorunları için çok etkili olup, kaliteli ve kesintisiz uyku uyumanıza yardımcı olur.

Gilaburu Faydaları Neler?

  • Gilaburu içeriğinde yüksek oranda C vitamini bulunmaktadır.
  • Gilaburu böbrek hastalıklarına karşı vazgeçilmez bir yardımcıdır.
  • Gilaburu astım hastalığının tedavisinde kullanılır.
  • Gilaburu romatizma ağrılarını azaltmada başarılıdır.
  • Gilaburu yüksek tansiyon problemi yaşayan kişiler için ideal bir tansiyon düşürücüdür.
  • Gilaburu uyku bozukluğu gibi sorunlarını çözmede yardımcıdır.

Gilaburu Nasıl Kullanılır?

Gilaburu meyvesini birbirinden farklı üç şekilde kullanabilirsiniz:

  1. Öncelikle en kısa ve hızlı yöntem olarak toplayıp salamura yapılmış Gilaburu meyvesinin tanelerini doğrudan tane olarak tüketebilirsiniz.
  2. Ya da direkt olarak tüketemiyorsanız salamura yapılmış kavanozdan çıkarttığınız Gilaburu meyvesinin suyunu sıkarak ve içine isteğe bağlı olarak şeker ekleyerek de meyve suyu olarak içebilirsiniz.
  3. Son olarak ise suyunu sıktığınız meyve kabuklarını bir tencerede kaynatarak suyunu da içebilirsiniz.

Gilaburu suyu yemeklerden önce veya sonra 1 su bardağı kadar sabah ve akşam olmak üzere iki defa içilmelidir. Etkisini tam olarak göstermesi için bir ay boyunca düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.

Gilaburu Resmi Sitesinden, Kapıda Ödeme ve Ücretsiz Kargo fırsatı ile sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

Gilaburu Tüketiminin Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Gilaburu meyvesi tamamen doğal olup ilaç kadar şifalı ancak zararsız bir üründür. İçeriğinin asitli olması nedeniyle midesinde veya bağırsaklarında sorun olan, ülser problemi yaşayan kişilerce dikkatli şekilde tüketilmesi önerilmektedir. Çok nadir de olsa bulantı ve ishal gibi yan etkileri olabilmekle beraber çoğu zaman bildirilen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bireylerin doğada bulunan her madde gibi Gilaburu meyvesine karşı alerjik reaksiyon geçirme ihtimaline karşın tüketiminde yaşanan bir yan etki görülmesi durumunda hemen bırakılarak en kısa sürede bir doktorla görüşülmesi önerilmektedir. Her yaştan bireye hitap eden bu şifalı meyve, doğru kullanıldığı takdirde sağlığınız üzerinde mutlaka olumlu etkiler yaratacaktır.

Gilaburu Suyu

Gilaburu meyvesi salamura yapıldıktan sonra, suyu süzülür ve ardından meyvenin suyu sıkılarak meyve suyu elde edilmiş olur. Gilaburu meyvesinin suyu özellikle böbreklerle alakalı böbrek taşı veya idrar yolları enfeksiyonu gibi sorunlara, tansiyon yüksekliğine, astım hastalığına ve uyku apnesi gibi uyku bozukluklarına iyi gelmekte olup bilimsel araştırmalar da bunu doğrulamaktadır. Kayseri ve civarında oldukça fazla yetiştirilen ve ülkemizde de yaygın şekilde tüketilen Gilaburu meyvesinin suyu yüksek oranda C vitamini kaynağı olarak da bilinmektedir.

Gilaburu Suyu Nasıl Kullanılmalı?

Gilaburu suyunu günde 3 defa aç veya tok olmanız fark etmeksizin kullanmanız önerilmektedir. 1 ayın bitiminde ise etkilerini net olarak görebilirsiniz. Ancak düzenli olarak tüketmeye karar verirseniz 2-3 hafta her gün tüketip devamında ise en azından 1 haftalık bir ara vermeniz tavsiye edilmektedir. Aranın ardından tekrar 2-3 hafta tüketip 1 hafta ara vererek döngüyü devam ettirebilirsiniz.

Gilaburu Meyvesi

Kayseri yöresinde yetişen ve yüksek oranda içerdiği C vitamini ile vitamin deposu olarak bilinen Gilaburu meyvesi böbrek kaynaklı hastalıklara iyi gelmesi ile meşhurdur. Bilimsel araştırmalar sonucunda ise günden güne daha çok hastalığın tedavisinde işe yaradığı keşfedilmiş. Buna ek olarak ise tedavi süreçlerinde kullanıldığında tedavinin etkisini arttırarak süreci kısalttığı saptanmıştır.

Gilaburu Resmi Sitesinden, Kapıda Ödeme ve Ücretsiz Kargo fırsatı ile sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

Gilaburu Faydaları Üzerine Yorumlar

Özellikle böbrek ile alakalı rahatsızlıklarda karşımıza çıkan Gilaburu, aslında pek çok farklı rahatsızlığı engellemede ve iyileştirmede kullanılmaktadır. Astım şikâyeti olan kişilerin de sıklıkla tükettiği bu meyve yüksek tansiyondan uyku bozukluklarına kadar çok bir sürü rahatsızlığa şifa olmaktadır. İçerdiği zengin C vitamini miktarı ile soğuk algınlığına karşı da bağışıklığı güçlendirmek için kullanılır ve üst solunum yolları enfeksiyonunu engellemede etkilidir.

Gilaburu meyvesinin tüketimi konusunda tüm kullanıcılar olumlu geri dönüşlerde bulunmuşlardır. Astım hastalığından böbrek taşına kadar pek çok farklı rahatsızlık için doktorlar tarafından da önerilen meyve kullananların şikayetinin azalıp yok olmasını sağlamış, tedavi sürecinde kullananlar ise daha hızlı bir şekilde tedavi süreçlerini tamamladıklarını söylemişlerdir. Doğada yetişen katkısız bir meyve olması nedeniyle tüketiciler tamamen doğal bu meyveyi bir gıda takviyesi gibi kullanmış ve hiçbir yan etkiyle de karşılaşmadıklarını bildirmişlerdir.

Gilaburu Böbrek Taşına Karşı En İyi Yöntem

Böbrek taşı düşürmek çok ağrılı bir süreç olabilmektedir. Bazı doktorlar böbrek taşı düşürmeyi en ağrılı rahatsızlıklardan biri olarak kabul etmektedir. Gilaburu meyvesini tüketmek böbrek taşlarını parçalamayı kolaylaştırarak neredeyse ağrısız bir şekilde kolayca böbrek taşlarınızı idrar ile atmanıza destek olur.

Gilaburu Böbrek Taşı Yorumlar

Böbreğindeki taş nedeniyle çektikleri sancıların Gilaburu meyvesini tedavi süreçlerine eklemeleriyle ortadan kalktığını söyleyen pek çok kullanıcı bulunmaktadır. Meyvenin mucizesinden yararlanıp kolay ve acısız bir şekilde böbrek taşlarından kurtulduklarını söyleyen kullanıcılar, Gilaburu meyvesinin ne kadar faydalı ve etkili olduğunun da altını çizmektedir.

Gilaburu Kullananların Yorumları

Gilaburu meyvesi veya meyve suyunu tüketen 100 kişi arasında 98’i olumlu yorumlarda bulunmuş, tedavi sırasında kullananlar tedavi sürecini kısalttığını, şikayetleri için kullananlar ise düzeldiklerini bildirmişlerdir.

Gilaburu Sirkesi Faydaları Neler?

Gilaburu sirkesi özellikle sinir sistemine iyi gelmesiyle bilinir. Meyvesi gibi sirkesi de böbrek taşının düşürülmesi için yardımcıdır. Böbrek taşını eriterek düşürülmesini sağladığı gibi yeniden oluşmasını da engeller. Aynı zamanda prostat hastalığına ve idrar yolları enfeksiyonuna da iyi geldiği bilinmektedir. Karaciğer ve safra kesesi için de yararlı olup, kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Yoğun miktarda C vitamini barındırır, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar ve antioksidan olduğu için kanseri önlemede etkilidir.

Gilaburu Sirkesi Kullanımı

Bir su bardağı suya karıştıracağınız bir çorba kaşığı Gilaburu sirkesini tok karna veya öğün aralarında tüketebilirsiniz. Eğer daha tatlı olsun isterseniz ılık su dolu bir kahve fincanına ekleyeceğiniz iki yemek kaşığı Gilaburu sirkesi üzerine bir tatlı kaşığı bal ve iki dalma limon ekleyerek de günde iki defa tüketebilirsiniz.

Yorum Ekle