Gastronom Küvet Nedir?

Gastronom küvet, gıda endüstrisinde kullanılan standart bir sistemdir. Bu sistem kapsamında, kullanılan kaplar ve tepsiler boyutlarına göre sınıflandırılır. Bu da tüm sektör boyunca üreticilerde kullanıcılara kadar standartlaştırılmış bir yaklaşım izlenmesine izin verir.

Gastronom Küvet Standartları Neden Belirlenmiştir?

Bu standartların kökeni, 1960lı yıllarda İsviçreli araştırmacıların yaptığı çalışmalara dayanmaktadır. Araştırmacılar, tavalar ve tepsiler gibi mutfak araçları için bir standart belirlemeye çalışıyordu. Bu çalışmaların sonucunda günümüzde kullanılan gastronom küvet standartları ortaya çıkmıştır. Bu sistem sadece Avrupa kıtasında değil, tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir sistem haline gelmiştir.

Gastronom Küvet Standartları Neden Kullanılır?

Standartlar, mutfak ve yeme-içme sektöründeki araç-gerecin ve ekipmanların standart bir şekilde tasarlanmasına ve üretilmesine imkan tanır. Aynı zamanda üretilen tepsi ve kap gibi malzemelerin endüstriyel buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi ekipmanlara da sığmasına izin verir.

Gastronom Küvet Boyutları

Gastronom küvet birkaç farklı boyuta sahip olabilir. 530 x 325mm ise tam GN yani gastronom standart olarak kabul edilir. Aynı zamanda GN 2/1 – 650 x 530mm, GN 2/4 – 530 x 162mm, GN 2/3 – 354 x 325mm, GN 1/2 – 325 x 265mm, GN 1/3 – 325 x 176mm, GN 1/4 – 265 x 162mm, GN 1/6 – 176 x 162mm ve GN 1/9 – 108 x 176mm gibi standartlar da bulunur. Mutfak Express, tüm bu standartlara uygun gastronom küvet seçeneklerini sunmaktadır.

Mutfak Express olarak 1957 yılında başlayan sektör tecrübemizle beraber her çeşit endüstriyel mutfak ürününü en uygun fiyatlarla, en hızlı şekilde müşterilerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Kaçerola tavadan, çelik tencereye, dondurma makinesinden konveyörlü ızgaraya kadar güvenle alışveriş yapabileceğiniz, tüm endüstriyel mutfak ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hizmeti sizlere sunuyoruz

Yorum Ekle