Amasya İtimat

    ERP Kimler Kullanmalıdır? Ne Kazandırır?

    Rekabet ortamında şirketlerin daha üstün olma ve ayakta kalma konusunda yapabildikleri şeyler, kaliteli hizmet, maliyet ve verimliliktir. Rekabet ortamı içerisinde en hızlı şekilde karar verme ve tahminde bulunma, günümüzde şirketlerin başarısıyla doğru orantıda ilerleyen sonuçlardır. Bunları yapabilmek adına güçlü ve doğru bilgi sistemi, altyapı olarak elinizin altında bulunması gerekir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) ile daha önce tanıştınız mı? ERP nedir ve avantajlarını biliyor musunuz?

    ERP Nedir?

    Bir şirkete ait insan kaynaklarından tutun da satış, üretim, finans, pazarlama alanlarının tamamında tek bir yazılım ile beraber yönetim yaparak, farklı departmanları ortak bir programda paylaştırmada işe yarayan bir yapıdır. ERP’nin temel amacı, müşterilere yönelik bir yapı hazırlamasıdır.

    Bir diğer deyişle, herhangi bir şekilde müşteri talebini karşılamak için kaynakları hazır etme, alma süreçlerini sunarken; kaynakların sevk edilmesi, imal etme ve hesaplama gibi planlamalar konusunda toplu imkanlar verir. Müşteri odaklı bir imalat yönetimi sistemine ERP adı da verebiliriz.

    Kurumsal kaynak planlaması yazılımları

    ERP ile beraber artık insan kaynaklı sorunları ya da problemlerin tamamını yok etmek mümkün oluyor. Bununla beraber şirketlere ait iş süreçlerinde daha etkin ve hızlı karar verme, daha verimli çalışmak için elinizin altında verilerin olması gibi süreçler çok daha sağlıklı ve hızlı süreç ilerletiyor. Bu sayede kaynakları hatalı girmek ya da sorunlu olması gibi durumları yok edebiliyorsunuz.

    ERP’nin İşletmelere Sağladığı Faydalar

    ERP sistemlerine geçiş yapan işletmelerin, birbirinden farklı süreçlerde fayda gördükleri kaçınılmaz bir gerçektir. Bununla beraber müşterilerine en iyi şekilde bütünleşme olarak doğru bir bağlantı kurma konusunda da faydaları şirketler için bulunur.

    Kolay bir veri erişimi sayesinde karar ve destek sistemleri ile en doğru kararlar verilebilir, müşteriye yönelik imal etme ve sevk etme süreçlerinin daha planlı şekilde ilerlemesi de yapılabilir.

    İyi bir bilgi planlamada en iyi yol olarak ERP kullanılabilir. Rekabet avantajını sağladığı gibi iyi bir performans artışını da bu verilerle beraber sağlamak mümkündür. Müşterilere en iyi şekilde kısa süreli yanıt veren bu sistemde, iyi bir veri tabanı ile beraber iyi bir yapı özetlemek, raporlamak mümkün oluyor.

    Etkili bir stok yönetimi ile beraber, etkin kontroller yapılabilir, optimum planlamalar ile beraber gereksiz alım yapılmadan doğru stok kontrollerini de başarılı şekilde görmek ve bulmak mümkün olabilir.

    İşçi ve takım gibi tüm kaynakların verimli olarak ERP sistemi ile beraber kullanımını yapabilme konusunda maliyetleri düşürmek istediğinizde, sizlere destek sağlar. Sadece işçi değil aynı zamanda malzemelerin, takımın da doğru şekilde verimli kullanılmasında başarılıdır.

    ERP Programları Karşılaştırma

    Bir şirkete uygun şekilde ERP yazılımı seçmek için bazı koşullara ihtiyacınız var. Bunların temeli, hedeflemedir. Şirketler, kendi iş akış şemalarını bilmeli ve buna göre en iyi şekilde ihtiyaç, hedef belirlemeli, bu sayede uygun bir yazılım ile beraber karar verici olmalıdır.

    Yeni bir ERP sistemi satın almada temel sebebiniz nedir? Bunu iyi belirlemelisiniz. Bunu ne kadar iyi belirlerseniz, ihtiyaçlarınıza yönelik doğru bir program seçiminizi de buna göre yapmış olabilirsiniz.

    İş gereksinimlerinizde doğru bir harita yaratın. Böylelikle en başta ele alınacak tüm kriterlerden tutun da desteklenecek tüm özellik ve işlevselliği de başarılı şekilde görebilirsiniz. Bu süreçte gerekli ihtiyaçları en doğru şekilde belirlediğinizde, kalan her şeyin maliyet fazlası olduğunu bileceksiniz. ERP sistemine ihtiyacınızın olma sebeplerine göre, kıyaslama yapılan programlar arasında da seçim yapabilirsiniz.

    Netsis, Logo, Uyumsoft gibi şirketler ERP noktasında gerçekten de şirketlere daha verimli nasıl olunabilir? sorusunun yanıtını ürettikleri yazılımlar ile beraber veriyorlar. Hal böyle olunca da başarı kaçınılmaz oluyor.

    Yorum Ekle