Erbaa Kaymakamlığı’ndan Kritik Hamle: Barajdan Su Akışı durduruldu

0
2
Haber: Erbaa Manşet
Erbaa ilçesinde Kelkit Çayı’na kapılarak kaybolan İlker Parlak (22) ile Oğuz Kale’yi (26) arama çalışmaları 5’inci gününde de aralıksız devam ediyor.
Erbaa Kaymakamı Dr. Remzi Demir’in koordinesinde sürdürülen çalışmalarda, sabah saat 08.00 itibarıyla Karanlıkdere mevkiindeki Sanko Barajı’ndan su akışı kesilerek Kelkit Çayı’ndaki su seviyesinin düşürülmesi sağlandı. Su seviyesinin azalmasının ardından ekipler, çay yatağında daha kapsamlı arama yapabilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Arama faaliyetleri kapsamında Kelkit Çayı ve çevresi 8 ayrı bölgeye ayrılırken, ekipler farklı noktalarda eş zamanlı olarak tarama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor.
Çalışmalara AFAD koordinasyonunda toplam 216 personel, 41 araç, 6 drone ve 8 bot katılıyor. Ekiplerde AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), emniyet birimleri, sağlık ekipleri, Erbaa Belediyesi, Kızılay ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personelleri görev alıyor.
28 Mayıs’ta saat 16.00’da meydana gelen olayda, dört kuzenin bulunduğu sırada iki kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, İlker Parlak ile Oğuz Kale akıntıya kapılarak kaybolmuştu. Kayıp iki genci bulmak için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yorum Ekle

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz