Amasya İtimat

BAĞIŞLANAN HER ORGAN BİR UMUTTUR

Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan “Organ Bağışı Haftası” nedeniyle ilçemiz  Devlet Hastanesi tarafından Hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirmek amacıyla Hastane önünde bir stand açıldı.

 

Stant açılışında “Bağışlanan Her Organ, “Bir Bağış Bir Umut” sloganıyla açıklama yapan Taşova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ferruh Çam; “Organ Bağışı, kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir” dedi.

18 yaşından büyük akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceğini ifade eden Başhekim Çam ; “Organ bağışı yapmak isteyenler İl Sağlık Müdürlüğü’ne, Aile Sağlığı Merkezlerine, Hastanelere, Ehliyet alırken Emniyet Müdürlükleri’ne, Organ Nakli Derneklerine ve Sağlık Bakanlığı İletişim hatlarına başvurabilirler. Alıcı konumuna düşmeden organ bağışının önemini anlar ve bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirirsek, “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” amacına ulaşmış olacaktır. Bağışlanan  Her Organ Bir Umuttur ” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorum Ekle