Amasya İtimat

TUNCER’den DEMOKRASİ ve SANDIK VURGUSU

Yeni dönemde Cumhuriyet Halk Partisinin hukukçu kurmayları arasında yer alacak olan Amasya CHP 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Tuncer ilçemizde yaptığı esnaf gezisi sonrasında 7 Haziran seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Mevcut iktidarın ve tüm devlet organların adeta tek elden yönetilmeye çalışıldığını dile getiren avukat Mustafa Tuncer, ” 7 Haziran seçimleri Türkiye için hayati bir önem taşımaktadır. Adına Kaçak Saray denilen ve aklı selim hiç kimsenin onaylamadığı, anlam dahi veremediği ve eleştirdiği  bu ucube yapı tarafından devlet adeta esir alındı. Adalet Bakanlığı ve HSYK üzerinden hukuk, Diyanet üzerinden din, yandaş medya aracılığıyla basın, Anayasaya ve özgürlüklere aykırı olmasına rağmen mevcut ve yürürlükte olan bazı yasalar nedeniyle adeta polis devletine dönüşen Türkiye’de, adı dahi konulamayan bir baskı rejimi hüküm sürüyor. Bu böyle devam edemez, etmemeli. İnsan hak ve hürriyetleri, ülkemizde gün geçtikçe daha da geriliyor.”
Türkiye’de seçme ve seçilme hakkına sahip herkesi oy vermeye ve özellikle verdikleri oylara ve sandığa sahip çıkmaya çağıran Tuncer” Bu kutsal vatandaşlık görevinin, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında önemi daha da artıyor.Çiftçisinin tarım politikalarından dert yandığı, esnafı kan ağlayan, işçi ve işverenin hayatından memnun olmadığı mevcut iktidarın artık sandığa gömülme zamanı geldi de çoktan geçiyor. Her sorumlu bireyin geleceğine sahip çıkması için bu seçimler son şans olabilir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisinin yaptığı ön seçim sonucunda Amasya’da ipi göğüsleyen ve sandıktan 1. sıradan aday olmaya hak kazanan Tuncer;   1971 Amasya Gümüşhacıköy-Çetmi köyü doğumlu. Aileden siyasetçi olan Tuncer daha önce babasının siyaset yaptığı CHP saflarına; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduğu 1993 yılında katılarak  aktif siyasetin içinde yer aldı.Deneyimli siyasetçi Cumhuriyet Halk Partisinin her kademede görev yaparak bugüne kadar girdiği bütün seçimlerden galip ayrılarak, seçim kaybetmeme özelliğiyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Merzifon’da öğretmenlik yapan Fulya Tuncer ile evli olan Mustafa Tuncer biri kız bir erkek iki çocuğu bulunuyor.
unnamed

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.