Amasya İtimat

“Taşova’da Öğretmenlerimizin Durumu”

Ahmet Üstün

Emekli Öğretmen

Öğretmenevleri; öğretmenlerin bir arada olmaları, dinlenmeleri, gittikleri yerlerde konaklayabilmeleri, sosyal faaliyetlerini yerine getirebilmeleri, toplumdaki değerlerini koruyabilmeleri için 1981 yılından itibaren hizmete girmiş idi. Yer, idari hatalar ve çevre şartlarının etkisi ile ekonomik zorluklar yaşamış, idareye yük olacak maddi zorluklar içine girmiştir.

 

Bütün bunlara ilaveten Taşova Öğretmenevi, depreme dayanıksızlık teşhisi ile önce lokal kısmı, uzun bir süre sonra yataklı bölümü kapatılmış, bir başka yere nakledilmiş, halen sadece lokanta bölümü faaliyetine devam etmektedir.

 

Lokal bölümüne, dinlenme ve okuma salonuna devam eden çalışan, emekli olan öğretmenlerimiz tabiri caiz ise “çil” yavrusu gibi dağılmış, kahve köşelerine mahkum olmuştur.

 

Bir emekli öğretmen olarak beklentim ilçemizin boşta olan, uygun bir binada öğretmenlerimiz için bir yer oluşturulmasıdır.

 

Burada Taşova Belediyesi de devreye girip bir çözüm yolunun bulunmasına katkıda bulunabilir. Konu ile ilgilenmesi gereken makamların çözüm yolu bulmasının zor olmadığını düşünüyorum.
Konu ile ilgilenecek yetkililerden güzel haberler bekliyorum.

Yorum Ekle