Amasya İtimat

YÜKSEK ÖĞRENİM YURDU İÇİN KAMUOYUNA BİR TEKLİF

0
2293

TMY Okulu ilçe kamuoyunun yıllardır tartıştığı bir konu

2008 yılında Amasya Üniversitesi’ne bağlı olarak ilçemize bir yüksek okul açılması kararlaştırıldı. Aynı yıl Özelleştirme İdaresi eski tekel binalarını Taşova’ya meslek yüksek okul yapılması kaydı ile tahsis etti. Amasya Üniversitesi tekel binalarına yüksek okul açılabilmesi için tadilat yapılması gerektiğini, bu tadilatın Taşova halkı tarafından yapılmasını, aksi halde bu binalara yüksek okul açılamayacağını, yüksek okul açılmadan, öğretime başlanılmadan buraya devletin ödenek gönderilemeyeceğini belirtti.

Bütün ilçe kamuoyunun gördüğü gibi bu süreçte tekel binaları yüksek okula dönüştürülemedi ve devlet kurumlarına (belediye, müftülük, ilçe tarım, halk eğitim, tapu)tahsis edildi.

Tam Taşova’da yüksek okul hayali bitti derken, “RÖNESANS” firması hızır gibi yetişti.İlçemiz Boğadamı mevkiinde 31 Ağustos 2013 günü TMY Okulu’nun  temeli atıldı. 1 yıl gibi kısa sürede  Rönesans firması ilçemiz temsilcisi Sebahattin Üstün’ün büyük çabaları ile 720 öğrenci kapasiteli yüksek okul inşaatı bitirildi.

Taşova’ya yüksek okul açıldı ama yüksek okulun olmazsa olmazı “öğrenci yurdu”dur.

Yüksek okulun bir yurdu olmazsa o bölgede sayısız problemler başgösterir.Eğitimin içinde olanlar, yüksek tahsil yapanlar bu işlerin önemini bilir. İlk kayıtların yapıldığı TMYO’nda yurt olmadığı için kayıt yaptırmayıp memleketine dönen öğrencilerolduğunu duyunca bu yazıyı kaleme aldım.Öğrenci yurdu konusunda bir teklif sunuyorum:

TMYO’na yaklaşık 9 km. mesafede Uluköy‘de atıl bir halde bir karakol vardır. Bu karakolun yaklaşık 10 dönüm bahçesi, futbol, voleybol ve basketbol sahası, 3 adet lojmanı vardır.Binanın alt katında mescid ve kantin için uygun bölümler vardır. Bu bina çok az bir para ile yüksek öğrenim yurduna dönüştürülebilir. Bunun için gerekli maddi kaynaklar da Taşovalı hayırseverler tarafından temin edilebilir kanaatindeyim.

Taşova ile Uluköy arasındaki 9 km. yol eleştirilebilir. Ancak; Açılan MYO’NUN bir bölümü “otobüs kaptanlığı” bölümüdür. Okulun uygulama otobüsü olacağını varsayarak bu 9 km.lik yolun aynı zamanda uygulama alanı olarak da kullanılabileceğini düşünüyorum. Ayrıca kapatılan belediyelerin il özel idarece el konulan otobüsleri bu konuda değerlendirilebilir. Birçok şehirde okul ve yurt arasındaki mesafede 3-10 km. arasındadır.

Muhterem Taşovalılar bu bir tekliftir. Şüphesiz başka teklifleri olanlarda olacaktır. Ancak Taşova’nın çok acil bir yüksek öğrenim yurduna ihtiyacı vardır. Taşova halkını bu konuda çözüm üretmeye davet ediyorum.

Selahattin YAMAN

Emekli Eğitimci

Yorum Ekle

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz