Amasya İtimat

Vali Varol; Elma, Bamyadan sonra Çilek, Hünnap ve Trabzon hurması ile anılacağız

Vali Dr. Osman Varol, Amasya Valiliği  himayesindeki Tarım Şehri Amasya Programı kapsamında olan ‘Amasya İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ çerçevesinde 2019 yılında gerçekleştirilen projeler ile faaliyetlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

10 Ocak 2020 Cuma günü Büyük Amasya Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Varol’un yanı sıra Amasya milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, Belediye Başkan Vekili Celil İnce, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, diğer yetkililer ve basın mensupları da katıldı.

Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Şeker, Amasya İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında uygulanan Nohut Yetiştiriciliği, Aspir Yetiştiriciliği, Yüksek Sistem Bağ Yetiştiriciliği, Kapama Trabzon Hurması Bahçesi Tesisi, Kapama Hünnap Bahçesi Tesisi, Yöreye Ait Ürünlerin Organik Koşullarda Üretiminin Desteklenmesi ve Yaygınlaştırılması, Tarımsal Faaliyetlerden Dolayı Ortaya Çıkan Çevre Kirliliğinin Önlenmesi projelerinin de aralarında olduğu  projeler ile çayır, mera ve yem bitkileri faaliyetleri alanlarındaki çalışmalara ilişkin sunum yaptı. Şeker; ”Amasya ,Düzce, İzmir ve Mardin illerinde uygulanacak olan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi başvurularının son tarihi 18 Şubat, basın olarak bu projenin Amasyalılara duyurulması çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Tarım alanında önemli potansiyelin ve üretimin gerçekleştirildiği ilimizde farklı ürün gamlarına hitap eden çeşitli yatırımlarla ilgili çalışmaların bulunduğunu belirten Vali Varol, “Tarımsal geliri çok yüksek olan bir tarım şehriyiz. Çiftçilerimizin birim başına kazancını yükseltmemiz gerekiyor. Tarımsal gelirin artması aynı zamanda diğer sektörlerin tamamının refaha ermesine vesile olacaktır. Vatandaşlarımızın belirli bir toprak parçasından daha yüksek gelir elde etmesi için bütün amacımız üreticilerimizin yüksek standartta yaşamını sürdürmeleri, yüksek gelir elde etmeleri ve üretimi sürdürmek vasıtasıyla ülkemizin bereketli şekilde ekonomisini sürekli olarak kalkındırıp geliştirerek yoluna devam etmesidir” dedi.

Valiliğimiz İl Özel İdaresi bütçesini hazırlarken gelir getirici projelere önemli kaynak ayrıldığını belirten Vali Varol, “Misket elması, Bamyadan sonra, Çilek, Hünnap ve Trabzon hurması ile de ön plana çıkacağız. 3 Milyon TL’ye yakın tarıma yönelik bir bütçe ayırdık. Bu çok ciddi bir rakam. Sulama yatırımları, gölet yapımı noktasında çabalarımız var. Bizim insanımız çalışkandır. Gayretlidir. Çok kolay öğrenir. Çok pratik bir şekilde gelişmelere ayak uydurur. İnsanımızın bu özelliğinden istifade ederek bu desteklerle, katkılarla kısa zamanda arzu ettiğimiz alanlarda istediğimiz başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Toplantıda, Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez de projelere ilişkin konuşma yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Yorum Ekle