Amasya İtimat

ULAŞTIRMA SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI İLÇEMİZDE YAPILDI

0
363

İlçemiz Yüksel Akın Meslek Yüksek okulu 2 gün süreli bir çalıştay düzenledi.

14-15 Mayıs 2015 Perşembe-Cuma günleri tertip edilen “Ulaştırma Hizmetleri Sektörü Çalıştayı”nın ilk oturumu,  saat 10.00’da yüksek okul toplantı salonunda saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Yüksek okul Müdürü M. Burak Bilgin açış konuşmasında; okulun ilçemize kazandıran Rönesans firması ortakları Kamil Akın ve Erman Ilıcak’a şükranlarını sundu, katılımcılara teşekkür ederek, ulaşım sektörünün önemini vurguladı.Ulaşım Çalıştayına: Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan,Amasya PTT Başmüdürü Cafer Bolat, Merzifon Hava alanı Müdürü İbrahim Çıldır,Ulusoy seyahat firması Eğitim Müdürü ve Tüm Otobüscüler Federasyonu (TOF) Genel Sekreteri Nusret Ertürk, ilçemize yüksek okul kazandırılmasında en büyük pay sahibi olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Temsilcisi Sebahattin Üstün, Toros Üniversitesi öğretim görevlisi Bora Güner, İl Genel meclisi üyesi ve Taşıyıcılar Kooperatifi Sezai Cingöz, akademik personel ve basın mensupları katıldı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan ve Kaymakam Kudret Kurnaz’ın kısa konuşmalarından sonra Merzifon Hava alanı Müdürü İbrahim Çıldır bir sunum yaptı: “Ulaşım sektörü, sanayinin lokomotifidir”.Ülkemizdehavacılık sektörünün tarihi ile ilgili bilgiler veren Çıldır; ”2003 yılında 2 hava yolu firması ile 26 noktaya uçuş yapılırken, 2014 yılında 6 hava yolu firması, 7 merkezden 53 noktaya uçuş yapılabiliyor. 2008 yılında Merzifon’da açılan hava alanı yıllık 17 bin yolcudan, 140 bin yolcuya yükselmiştir.Toros Üniversitesi öğretim üyesi Bora Güner, çarpıcı örneklerle dünyada ve ülkemizde ulaşım ve lojistikin önemini anlattı. TOF Genel Sekreteri Ertürk ise konuşmasında; “karayolu taşımacılığının kaynağı kurumak üzeredir. Sektörün kalifiye elemanlara ihtiyacı var. Öğrencilere tavsiyem: hem mesleki, hem de kültürel olarak kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor.Halen taşımacılığın %  91.5’i karayolu ile yapılmaktadır. Karayolu sektöründe yakıtta yüksek ÖTV ve girdileri devam ediyor, uçak yakıtında indirimli satışlar haksız rekabet oluşturuyor.” dedi. Amasya PTT Başmüdürü Bolat; “Posta, bankacılık ve kargo 3 ayağı üzerine kurulmuş bir kurumuz.” dedi.1840 yılından beri hizmet vermekte olan PTT’nin tarihten günümüze kadar olan gelişimi ve sunduğu hizmetlerle ilgili slayt gösteri katılımcılara izlettirildi.

Öğle yemeği arasından sonra saat 14.00’de başlayan oturum,  Yüksek okul Müdürü Bilgin’in sunumu ile başladı.

Çalıştay konuları olarak; Mesleki Eğitimde mevcut durum, Uluslar arası sektörle karşılaştırma, sektörde aranan nitelikler, Meslek Etik kriterleri, Sektörde mevzuat, Verimli staj planlaması, Sektör ve Eğitim kurumu koordinasyonu ile Calıştayla ilgili sorular ; Sektör temsilcilerinin personel istihdamında aradıkları kriterler nelerdir ? Verilen mesleki eğitim sektör temsilcilerinin personel istihdamında aradıkları kriterleri karşılıyor mu, Karşılamıyorsa neden ? Mesleki eğitim alan ve almayan personelin arasındaki farklılıklar nelerdir ? İş başvurularında belirli süreli tecrübeler aranmaktadır. Öğrencilerin öğrenim gördükleri dönemde staj dışında bu tecrübeyi edinme imkanları kısıtlı ya da hiç bulunmaktadır. Bu konu hakkında neler önerilebilir ? Sektörün önemsediği mesleki etik kriterleri nelerdir ? MYO’lardaki uygulama derslerinin gerçekleştirilmesinde engel oluşturan mevzuatlar nelerdir ? Nasıl çözüme kavuşturulabilir ? Staj sorunları ve çözüm önerileri konularına cevap arandı.

 

Konu ile ilgili il genel meclisi üyesi Sezai Cingöz, sitemiz editörü Ahmet Günaydın Öğretmen evi Müdürü Ömer Faruk Gültekin Yüksekokulumuz Otobüs Kaptanlığı Bölümü öğretim görevlisi Makbule Civelek Oruç söz alarak meslekteki sorunları ele aldı

 

40 yıllık otobüs kaptanlığı yapan mesleğin duayeni TOF Genel Sekreteri Nusret Öztürk ve Toros Üniversitesi öğretim üyesi Bora Güner konu ile ilgili doyurucu cevaplar verdi.

Çalıştayın ikinci gününde Boraboy gölünde saat 10.00’da kahvaltı verilerek göl gezildi. Amasya gezisi ile program tamamlandı.

ÇALIŞTAY 135 ÇALIŞTAY 136 ÇALIŞTAY 139 ÇALIŞTAY 138 ÇALIŞTAY 137 ÇALIŞTAY 141 ÇALIŞTAY 142 ÇALIŞTAY 146 ÇALIŞTAY 154 ÇALIŞTAY 150 ÇALIŞTAY 148 ÇALIŞTAY 155 ÇALIŞTAY 157 ÇALIŞTAY 160 ÇALIŞTAY 166 ÇALIŞTAY 165 ÇALIŞTAY 161 ÇALIŞTAY 168 ÇALIŞTAY 170 ÇALIŞTAY 174 ÇALIŞTAY 137 ÇALIŞTAY 136 ÇALIŞTAY 135 ÇALIŞTAY 138 ÇALIŞTAY 139 ÇALIŞTAY 141

Yorum Ekle

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz