2020 yılında altı işletme şefliğiyle kurulan Taşova Orman İşletme Müdürlüğünde Ormancılık Faaliyetleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantı; 2 Haziran 2023 Cuma günü Sanayi mahallesindeki tesislerde yapıldı.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğünce 2023 yılı iş programları doğrultusunda Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun bölgelerinde bağlı Orman işletme Müdürlükleri aracılığıyla yürütülen ormancılık faaliyetlerinin ilk altı aylık gerçekleşmelerinin değerlendirme toplantılarına Taşova orman işletme Müdürlüğü ile başlanıldı.
Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer başkanlığında Bölge Müdür Yardımcıları Gültekin Şenlikoğlu, Mehmet Kurumeşe, OİP Şube Müdürü M. Şamil Yağlıoğlu, Silvikültür Şube Müdürü Abdulkadir Ortataş, OZM Şube Müdürü Aydın Yağlıoğlu, Taşova Orman İşletme Müdürü Levent Morkan ve İşletme Şeflerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı;
İşletme Müdürü Levent Morkan tarafından 2023 yılı iş programı doğrultusunda bölgede yürütülen ormancılık faaliyetlerinin gerçekleşmeleri ve yıl sonu hedeflerine yönelik sunu eşliğinde gerçekleştirdiği bilgilendirmenin ardından işletme şefleri tarafından şeflik bazlı iş programları, gerçekleşmeler, devam eden çalışmalar ve yıl sonu hedefleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.
Toplantının sonunda yapılan değerlendirmenin ardından Bölge Müdürü Özer bir konuşma yaptı;
”Küresel bir dünyada yaşıyoruz. Gezegenin en uç köşesindeki ormansızlaşma diğer ucunu hayati ve olumsuz yönde etkiliyor. Ormansızlaşma; Ormanların orman vasfının başkaca bir kullanım amaçlı olarak (Mera,tarım,yerleşim alanı vb.gibi) değiştirilmesini ifade ediyor ve küresel ısınma ve iklim değişikliğinin temel nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.
Dünya değişiyor, dönüşüyor, nüfus olarak çoğalıyor ve bu nedenlerle ortaya çıkan (yol, bina vb) ihtiyaçların mutlaka karşılanması gerekiyor. Önemli olan bu dönüşümde ve ihtiyaçların karşılanması sonucunda meydana gelen ormansızlaşmanın ne kadar (kompanse) dengelendiğidir. Ülkelerin ormansızlaşan alandan çok daha fazlasını ağaçlandırması gerekiyor. Türkiye bu anlamda orman arazisi genişleten bir ülkedir. Türkiye orman kaybeden değil çoğaltan bir ülke. Orman teşkilatımız bir örümcek ağı gibi ülkemizin en ücra köşelerine kadar ulaşmış ve orman varlığını çoğaltmak için ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürüyor. Orman arazisi yılda yaklaşık 200 bin hektar genişliyor.
En çok Ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa’da 1. Dünya’da 4. sıradayız.
23,2 Milyon Hektarlık Orman Varlığımızla Dünyada 46. sıradan 27. sıraya yükseldik
Bu başarı ülkemizin, teşkilatımızın,taşra teşkilatı olarak bizlerin ve bu amaca hizmet eden vatandaşlarımızındır. Başarı devamlılık gerektiren bir süreçtir. Başarının devamını sağlamak görevimizdir.Onun için yaptığımız ormancılık faaliyetlerimizde başarılı olmak zorundayız. İnsanın her şeyi bilmesi mümkün değildir. Birbirimizin bilgisinden deneyiminden tecrübesinden yararlanacak ve çalışmalarımıza yansıtacağız.
Sorunlara çözüm üretmek için ulaşılabilir noktadayız. İş Programlarımızdan taviz vermiyoruz. Bugün bilmediğimiz hiçbir sorunu yarın mazeret olarak kabul etmeyiz. İyi bir ekibimiz var ve yıl sonu hedeflerimize birlikte ulaşacağız.’ dedi.