Amasya İtimat

Modern Dental Malzemeler Neden Hasta Güveni İçin Önemli Bir Anahtardır?

Diş hekimliği hem doktor için hem de diş hekimi koltuğuna oturan hasta için zorlu bir süreçtir. Dolayısıyla modern dental malzemeler tedavi sürecini kolaylaştırmak için oldukça önemlidir. Modern dental malzemeler hasta güvenini sağlamak için de oldukça önemli bir faktördür. Hasta malzemeler kullanılırken rahat hissetmek ister. Ayrıca malzemelerin steril olduğunu da görmek isteyebilir. Modern dental malzemeler bu iki faktörü karşılar ve güven ortamını sağlar. Modern dental malzemeleri inceleyelim.

Piyasamen: Protez uyumlamalarında kemikten madde kaldırılması gereken gömülü diş ameliyatı gibi operasyonlar için kullanılır.

Aerator: Dişin en sert dokusu olan mineyi kaldırmak için kullanılan döner alettir. Tazyikli su çıkışı bulundurur.

Anguldruva: Dişin mine katmanının altında yer alan daha yumuşak yapıdaki dentin dokusunda aşındırma sağlamak için ve çürük dokuyu temizleme amaçlı kullanılır. Diş taşı temizliğinin ardından dişlerin parlatılması ve dolguların parlatılması işlemlerinde de kullanılır.

Mikro Motor: Aeratore kıyasla daha az devir ile dönen döner alet sistemidir

Frezler: Aerator ve anguldruva aletlerinin ucuna takılır. Dişin ince ayrıntılarına girmeyi sağlayan küçük uçlardır. Bu uçlar aracılığıyla dii kesilir, çürükler temizlenir ve dolgu düzeltilir.

Kavitron: Diş taşı temizliği için kullanılan titreşimli cihazdır. Taş kırma makinelerine benzer şekilde çalışır.

Hava ve Su Spreyi, Şırıngası, Tabancası: Dişin üzerinde olan yabancı maddelerin uzaklaştırılması, dişin yıkanması, kurutulması, soğutulması amaçları için kullanılır. Hava ve su püskürtür.

Ayna ve Şont: Tedavi esnasında ağız içini görmek, yanak ve dili operasyon sahasından uzak tutabilmek için kullanılır.

El Aletleri: Diş taşı temizliğinde, dolgunun şekillendirilmesinde, diş çekimi sonrası soketin temizliğinde kullanılan aletlerdir.

Tükürük Emici: Tedavi sırasında ağzın içerisinde oluşan tükürükleri emmek için kullanılır.

Diş Çekimi Aletleri: Diş çekim işlemlerinde kullanılırlar.

Lazer: Diş etinde gerçekleştirilecek kesilerde, diş eti renklenmesi tedavisinde, diş beyazlatmada, kanal tedavisinde, porselen yüzeyi aşındırma, biostimülasyon ile terapide ve birçok dental işlemde kullanılır.

Dolgu Işın Cihazı: Kompozit, diş rengindeki dolguların dişe yapışması ve diş dokusunun sertlik kazanması için kullanılır.

Ağız İçi Kamera: Hastanın ağız içi durumunu fotoğraflarla gösterebilmek ve öncesi-sonrası kayıtlarının tutulabilmesi için kullanılır.

Otoklav: Tedavide kullanılan aletlerin sterilizasyon ve dezenfeksiyonu için kullanılır.

Yorum Ekle