Saygı değer; Taşova halkı ve değerli hemşehrilerim hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum!
İlçemiz de 30 yıldan daha fazla esnaflık ve 3 dönemdir de Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı yaptım. Halihazırda her iki görevime de devam ediyorum. 3 dönemlik esnaflık ve oda başkanlığım sürecinde; esnaflarımızın dolayısıyla ilçemizin geçmişten günümüze kadar olan birçok sorunlarına vâkıf oldum ve çözümler ürettim. Bu sorunları önem derecesine göre sıralayacak olursak; bunların içerisinde en önemli olanı geçmiş 30-40 yıl içerisinde halkımıza hizmet vermesi gereken ilçemiz belediye başkan ve idarecilerimizin istihdama yönelik olarak:
1- İlçesinden göçü önleyici yeterli tedbirleri alamaması,
2- Yeterli iş imkanlarının yerel yönetimler tarafından desteklenememesi
3- Dışardan yatırımcı çekilememesi
4- Kırsal alanlardaki yerleşiklerin ilçemizin kalkınmasına yeterince katkı verememesidir.
Bu durum ilçemizde göçe sebep olmuş, ilçemiz kan kaybetmiş ve gençlerimizi büyük şehirlerde asgari ücretle çalışmaya mahkum etmiştir.
Biz diyoruz ki; büyük şehirlerde asgari ücretle çalışacağına aynı ücretle gel memleketinde çalış!
Peki, bu nasıl olacak?
1- Öncelikle belediye olarak yatırım ve istihdama yönelik köy bazlı işletmeler ve organize sanayi kurulmasına öncülük edeceğiz. Böylece belediye öncülüğünde (%20 hisse belediyenin) ve (%80 halk ortaklığı) işletmeler kurup, ilçemizde ilk defa yerel yönetim ile halkımızın bir araya gelmesi sağlanacaktır.
2- İlçemizde tarım ve orman ürünlerinin işlenmesi, depolanması, sebze ve meyveciliğin gelişmesi için alım garantili iş yerleri kuracağız.
3- Taşova halkı kendi işinin patronu olacak!
Taşova da üretilen ürünlerin değerinde pazarlanması sağlanacak. Biz; şehrimizde üretim konuları belirlenmiş, fizibilite raporu hazırlanmış projeler sunmak suretiyle işletme kurmak isteyenlere öncülük edeceğiz. Devlet teşvik ve desteklerinden de halkımızın yararlanmasına yardımcı olacağız.
Biz kaldırım, yol, su, kanalizasyon, yağmur atık suyu gibi işleri yapacağız demiyoruz. Bunlar belediyenin asli görevidir ve yapılmak zorundadır. Bunlar icraat olarak vaat edilemez!
Oysa belediye bulunduğu bölgenin yerel kaynaklarını harekete geçiren, yerel kalkınma ve istihdamı artıran belediye olmalı. Böylece genç nüfusumuzun 30- 40 yıldır hasret kaldığı beklentisine cevap vermiş olacağız. İmalatçı, küçük sanayi esnafımız, çiftçimiz, işçimiz ve gençlerimiz yükselen yeni değerimiz olacak böylece Taşova’mız Orta Karadeniz bölgesinin parlayan yıldızı olacaktır.
1944 tarihinden itibaren ilçemize hizmetleri bulunan belediye başkanlarımıza yaptıkları değerli hizmetlerden dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Bu seçim Taşova’mızın makus talihinin değişeceği bir seçim olacaktır.
Bu hususta gerçekleştirmeyi düşündüğümüz hedef ve ideallerimiz ile alakalı projelerimizin bir kısmını siz değerli hemşerilerimle paylaşmak isterim.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE KURULMASI PLANLANAN PROJELENDİRİLİP FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI TAMAMLANAN TESİSLER
*AYÇİÇEK SOĞUK SIKMA YAĞ ÜRETİM TESİSİ
-Ayçiçeği İşleme / Paketleme / Depolama Tesisi
-Ayçiçeği Püresi Üretim Tesisi
-Ayçiçeği Yağı Üretimi (Soğuk Sıkma)
SOĞUK SIKMA AYÇİÇEĞİ YAĞI” üretim tesisi kurulacaktır. Bölge halkına ayçiçeği ekimi yaptırılacak, alım garantili olacak ve soğuk sıkma ayçiçeği yağı ihracatı yapılacaktır. Soğuk sıkma Ayçiçek yağı diğer yağlardan daha değerlidir. Yurtdışına ihracatı yapılacaktır.
*DOMATES TOZU VE TOZ SALÇA ÜRETİM TESİSİ
YATIRIM MALİYETİ:1.000.000 TL İSTİHDAM: 100 kişi (çarpan etkisi istihdam:1.000 kişi) “DOMATES TOZU” üretim tesisi kurulacak; bölgede üretilen domatesler değerlendirilip toz haline getirilerek ihracatı yaptırılacaktır. Alım garantili domates üretilecek.
*SOĞUK HAVA DEPOSU
Vatandaşın ürününün muhafazasını sağlayabilmesi için şehir dışındaki soğuk hava depolarına gitmesine gerek kalmayacaktır.
*Plastik kasa üretimi ve Paketleme TESİSİ (meyve sebze için)
*Elma konsantresi üretim tesisi
Taşova Belediyesi olarak “ELMA SUYU” üretim tesisi kurulacaktır.
Gıda sektöründe elma suyu tatlandırıcı olarak kullanıldığı için ayrıca meyve suyu (portakal, vişne, şeftali, kayısı, nar suyu vb.) imalatında da tatlandırıcı olarak elma suyu kullanıldığı için Türkiye yüksek miktarda elma suyu ithalatı yapmaktadır. Amasya’nın Elması, elma suyu üretimi ile değerlendirilecektir. Böylece elma üretim bahçeleri de artacaktır. İstihdam da artacaktır.
*Domates konsantresi üretim tesisi
*ŞEFTALİ KONSANTRESİ ÜRETİM TESİSİ
*“HAŞHAŞ TOHUMU ÜRETİMİ VE İHRACATI”: Amasya bölge halkı haşhaş ekimi yapmaktadır. Ne yazık ki haşhaş ekimi izne tabi olduğu için tapusu olan kişi tarlasına haşhaş ekimi yapabilmektedir. Köylerde çoğu tarım arazilerinin tapusu yaşayan şahısların üzerine kayıtlı değil, vefat etmiş olan babalarının, dedelerinin üzerine kayıtlı olduğu için bu tip aileler haşhaş ekimi yapamamaktadır. Tapularını kendi üzerlerine intikal yaptırmak için bürokrasi ile uğraşmaktan kaçınmaktadırlar. Köylü vatandaş bürokrasi işlerini beceremeyeceğini düşünmektedir. Belediye olarak vatandaşın tapularını kendi üzerlerine yaptırma konusunda öncülük edilecek tüm evrakları belediyede hazırlanacak sadece vatandaşa tapuda imza atma işi kalacaktır. Haşhaş üretiminin artması sağlanacak ve vatandaşa gelir kapısı olacaktır. Haşhaş ihracatının da yapılması için çalışma yürütülecek ve ürün değerinde satılması sağlanacaktır. Gerekirse haşhaş paketleme tesisi kurulacaktır.
*SEBZE MEYVE KURUTMA TESİSİ:
Domates, soğan, sarımsak, pırasa, patlıcan, dolma biber, kırmızıbiber, taze fasulye, kabak, mantar, bamya, tarhana, elma, armut, çilek, şeftali, kavun, karpuz, kiraz, üzüm, kayısı, erik, gibi ürünlerin kurutması yapılacak ve kurutulmuş meyve sebze ihracatı da yapılacaktır. Bu konuda iş adamlarını öncülük edilecektir.
*Bakliyat İşleme / Paketleme / Depolama Tesisi
*Çeltik İşleme / Paketleme / Depolama Tesisi
*Bal Tozu Üretimi TESİSİ
*Organik Yem Bitkileri Üretimi, Paketleme Tesisi (Yonca, Korunga, Fiğ, Mısır, Mürdümük, Çayır Otu, Yem Bitkisi, Mera Otu, Burçak Otu, Yem Bezelyesi)
*SÜT TOPLAMA MERKEZİ, SÜT ÜRÜNLERİ İMALATI VE PAZARLAMA KOMBİNESİ
*EVSEL ÇÖP AYIKLAMA TESİSİ
*TAM DONANIMLI İTFAİYE VE EKİPMANLARI
*“MESLEKİ KURSLAR” : Bölge sanayisinin ihtiyacı doğrultusunda belli meslek alanlarında kurs düzenlenip gençleri meslek sahibi yaparak istihdama katkıda bulunulacaktır.
*kütüphane ve etüt merkezi
*Spor kompleksi tesisi
“SPOR KOMPLEKSİ” : içerisinde yüzme havuzunun da olduğu çeşitli sporların aynı anda yapılabildiği kapalı ve açık spor alanlarının olduğu, çeşitli resmi ve dini törenlerinde düzenlendiği alan olup özellikle İlçe ve belde belediyelerin spor kompleksine ihtiyacı vardır.
*HALI SAHA
*GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN SU POMPALARI
*TURİZM AMAÇLI OTEL İŞLETMECİLİĞİ
*OTOPARK
Taşova’mız için büyük bir problem teşkil eden otopark sorununu ortadan kaldıracağız.
*KAPALI PAZAR YERİ
*BELEDİYE BÜNYESİNDE MEZBAHANE VE HAYVAN PAZARI YENİDEN FAALİYETE GEÇİRİLECEK.
*HER AY BELİRLİ DÖNEMLERDE HALK GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLEYİP, HALKIMIZIN GÖRÜŞ, ÖNERİ, İSTEK VE ŞİKAYETLERİ DİNLENECEKTİR.
Yıllar sonra yeniden kazanan bir Taşova olmak için
SEN-BEN DEĞİL , ‘BİZ ‘ OLMALIYIZ. BİZ OLURSAK , ‘BİR’ OLURUZ BİR OLURSAK GÜÇLÜ OLURUZ.
BİZİMLE YÜRÜ TAŞOVA.
SAYGILARIMLA;
Süleyman TORUN
MHP Taşova Belediye Başkan Adayı