Amasya İtimat

Gelmiş geçmiş en büyük Güftekarımız: SALİH KORKMAZ BELGESELİ 6

SAFHAYAT
Has Öykü-245
SALİH KORKMAZ-6
Ticaret-35
1984 yılında Kamu Kurumlarında çalışanların tabii tutulduğu Sivil Savunma Kursu ve tatbikatında da Salih Korkmaz ile kader bizi bir araya getirdi.
Bu seminerde çektirdiğimiz iki adet fotoğrafı da yazımın altına koydum.
“Salih Korkmaz ilk resimde arkada oturan sağdaki üçüncü kişi olup başının yarısı görünmektedir. Ben ise sağdan en baştayım. İkinci resimde de  ben çömelmiş olanlardan sağda en başta, Salih Korkmaz ise beşinci kişidir.”

***
Ölümü üzerine medyada çıkan Salih Korkmaz’la ilgili yazılardan bazı kesitler aşağıya çıkarılmıştır:
***
Salih KORKMAZ Kalp Hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Bursa İhtisas hastanesinde 03 Mayıs 2008 Cumartesi günü Bilecik’te vefat etmiştir.
Ülkemiz yine çok değerli bir ustayı yitirdi.

1941 Amasya Taşova ilçesi Arpaderesi köyü doğumlu olan ve dillerden düşmeyen eserleri ile müzik dünyasına ismini yazdıran Şair Salih Korkmaz, kalp hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Bursa İhtisas Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
***
Salih Korkmaz, “Kadere bak” diyerek yola çıkmış ve “Ekmek Parası” uğruna “Feleğin İşine bak” demiş ve Bilecik’e doğru yolculuğa çıkmıştı.
Bundan sonraki ömrü Bilecik’te geçecek olan Korkmaz, Bilecik’e şiirleri ve adamlığıyla damgasını vurmuştu.
***
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan Korkmaz, “Aşk Yarası” çekmiş, “Tersine Dönen Çarkı” karşısında hiç “İsyan” etmemişti.
“Gelin olmuş gidiyorsun” demiş, mısralarda “Teselli Aramış”, “Ağlamışım Gülmüşüm” diyerek, “Murat” aramış ve kendisine “Nasihat” etmişti.
***
Bilecik’teki düğünlerin, cemiyetlerin, toplantıların ve özellikle de devlet büyüklerinin ziyaretleri sırasında da sunuculuk yapan Korkmaz, Bilecik’in şairi olarak anılıyordu.
1987 yılında Türkiye birincisi Kadere Bak şarkı sözü Salih Korkmaz’a Hürriyet’ten Altın Kelebek, Milliyet’ten ikincilik ödülü kazandırdı. Türkiye genelinde 600’ün üzerinde eseri bulunmaktadır.
“DEVAM EDECEK”

Yorum Ekle