Amasya İtimat

BAFAY’DA NELER OLMUŞ?

21 . Dönem ilimiz milletvekili Adnan Uçaş’ın gayretleri ile 2001 yılında İlçemiz Doğu Mahallesinde  10.454 m2 alanda üretime başlayan BAFAY  Taşova Yem Fabrikası 2011 yılında üretim kapasitesini 2 katına çıkarmıştı. Aslında salça, meyve suyu fabrikası ve soğuk hava deposu yapılarak konsantre bir tesis olması planlanan BAFAY Yem fabrikası, neredeyse yerinden sökülerek başka bir merkeze götürülecekmiş. Buna da şükür diyoruz.

4287 m2 kapalı alanı bulunan ve saatte 20 ton yem üretim kapasitesine sahip fabrikada 2 lojman,idari bina ,yemek hane ,yatay silo yem üretimi yapılan binalar bulunuyor. Yaklaşık 16 ay önce ilçemizdeki BAFAY Yem fabrikasının bütün tabelaları değiştirilerek BAFAY ismi ortadan kaldırılmıştı. Biz bir anlam verememiştik.

Bafra Havadis gazetesi yazarı İbrahim Alaçamlı’nın konu ile ilgili yazı bize her şeyi açıklıyor:

“Sevgili okurlarım bu gün hep birlikte “BAF” “AYYYYYYYYY” neden BAFAY dedim?

Çünkü Bafra BAFAY canımızı çok acıttı! BAFAY “UÇTUUUUUU!” BAFAY’I göz kaş arasında resmen uçurdular… Bafralı ise “SEYİRCİ” kaldı. Biz kalmadık! Sürekli BAFAY konusunu hep gündem de tuttuk… BAFAY’I anlattık… Anlattık da ne oldu? Şimdi birileri kalkıp da “NEDEN BAFAY’A BAFRALI SAHİP ÇIKMADI DEMESİN” Biz “MEDYA” olarak meseleye hep sahip çıktık. Bizim gücümüz yetmedi! Zaten bu konuda yaptırım gücümüz de yok. BAFAY’I sessiz sedasız uçuranlar şunu bilsin ki; “BİZ BU UÇURTULAN UÇURTMANIN HEP TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!”

BAKIN BAFAY’I NASIL UÇURMUŞLAR BAFAY 2016 yılının Ocak ayında kapanmış… Hanginiz biliyorsunuz? Kapatanlar ve bu kararı alanlar gerekçeyi şu cümlelerle almışlar… “BAFAY için faaliyeti durdurma kararı alınmıştır.” Ne demek istemişler? Bunlar kurnaz ya! Yarın birileri İbrahim ALAÇAMLI gibi bu işi karıştırırsa, gerekçe cevapları olsun diye… Yani BAFAY Yönetimine göre kapanmamış! Sadece faaliyeti durdurmuşlar! İşte bu nedenle de, Bafra BAFAY Yağ Fabrikasını görevli 3 bekçi koruyormuş.

İşte buraya dikkat! Bu arada BAFAY fabrikasının çaktırmadan Üç dolum Deposunu da Balıkesir’ deki Gömeç Zeytin Yağı fabrikasına uçurmuşlar… Diğer yandan depoların yanında kullanılabilen demirbaş makinelerde Kırklarelin’ deki yağ fabrikasına uçurulmuş… Geriye ne mi kaldı? Kullanılamayan hurdalar tabi ki! Hani bu beyler burayı geçici olarak durdurmuşlardı! Bu şartlar da, demek oluyor ki Bafra BAFAY’ın ipini çektiler! Artık yeniden açılması imkânsız! İyi güzel de, bu iş güzarlar kimin malını kimden kaçırıyorlar? Bana göre bu gasptır!” “Bana göre bu hırsızlıktır!” Neden mi? Bu fabrikanın temelinin atılmasından inşasına, içinin alet edevatından tüm makinelerini buraya ortak olan “BAFRALILAR” aldı da ondan! Bu beyler bu gelişmelerle ilgili ortaklara neden hiç bilgi vermezler? İyi hatırlıyorum… BAFAY Bafra’ya şu maksatla yapılmıştı… Bilhassa BAFAY’ın bulunduğu yer tercih edilmişti. Çünkü burası Samsun Sinop karayolu üzerinde bulunmaktaydı… Bir gerekçe de, buranın tarım arazileri içinde olması gösterildi.

DİĞER FABRİKALAR NEDEN KAPANMADI? Açıklayalım… Tarım Kredinin kendi bünyesinde siyaset vardı da ondan! Örneğin Kırklarelin’ deki yağ fabrikasını kapatamadılar… Zira oranın halkı yağ fabrikasına sahip çıktı! Bilhassa oradaki siyasiler sahip çıktı. Bafra’da mı? “Bizimkiler uyudu…” Sahip çıkanda olmadı! Efendim neymiş, BAFAY Fabrikasının atıklarının atılacağı kanalizasyon sistemi yokmuş! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bafra BAFAY’ın değişen yönetmeliklere istinaden tehlikeli atıkları usullere, kanunlara göre bertaraf edemez hale geldiğini gerekçe göstermiş… Şöyle de demiş… “Sen bu attığın atıkları, bu çevredeki kuyularda çukurlarda biriktiremezsin.” O ZAMAN BİZDE DERİZ Kİ! Madem öyle bizde deriz ki; “Efendiler sizde mevcut BAFAY Fabrikasının tarım arazileri içerisinden bir an evvel kaldırıp Bafra Organize Sanayi bölgesine taşıyın!” Durun daha bitmedi… Bunlar daha neler, neler yapmışlar! Bizim Bafra’da ki, BAFAY’ a ortak olanlar halen uyusun… Yan gelip yatsın! Açıklıyoruz… Bafra’daki BAFAY da, 60 kişi çalışıyordu…

Taşova’daki yem Fabrikası da, BAFAY’a bağlıydı… Burada da, 30 kişi çalışıyordu… Siz operasyona bakın, Taşova’daki yem fabrikası BAFAY’ın bünyesinden alınarak, YEM FABRİKALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE VERİLMİŞ! Durun daha bitmedi… Tarım Gıda adı altında Balıkesir’deki zeytin yağ fabrikası, Kırklareli’ndeki Ay çiçek fabrikası birleşerek “TARIM GIDA ŞİRKETİ ADI ALTINDA BİR ARAYA GELMİŞLER!” Ben İbrahim ALAÇAMLI kardeşiniz olarak, sizleri bilgilendirdim… Vebali ve günahı bir Bafralı olarak üzerimden atıp, sizlerle paylaştım…

Gerisi size kalmış…

Esen Kalın…”

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.