Amasya İtimat

1942 Depreminde vefat edenleri anma etkinliği Tokat’ta yapıldı

18-22 Aralık 1942 Erbaa Niksar Depremleri anma etkinlikleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde ‘Erbaa-Niksar Depremleri’ paneli gerçekleştirildi. Erbaa Niksar Depremlerine ilişkin fotoğraf sergisi açıldı. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda gerçekleşen panele Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Mücahit Eğri, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Rektör yardımcıları, Kaymakamlar, daire müdürleri, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve gönüllüler katıldı.

AFAMER Müdürü Doç. Dr. Mehtap Aras’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Vali  Hatipoğlu, AFAD Başkan Yardımcısı Taşdelen, Dr. Öğr. Üyesi Çavuş ve ANDA Derneği Başkanı Tosun panelist olarak yer aldı.

Vali Hatipoğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında Adıyaman Gölbaşı’nda görevlendirildiğini ifade ederek orada gerçekleştirdiği faaliyetler ve anıları ile ilgili bilgiler aktardı. Tokat özelinde ise yapılacak ve yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgiler verdi. 18-22 Aralık Erbaa Niksar Depremi anma etkinlikleri konusunda yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aktardı. AFAD Başkan Yardımcısı Taşdelen, 6 Şubat depreminde Adıyaman’da görev yaptığını belirtti. Afet öncesi risk azaltma planları hakkında detaylı bilgiler aktararak afet risk azaltma planlarının önemine vurgu yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Çavuş konuşmasında, afet öncesi hazırlıklar, yapı stoku, şehirlerin yerleşimi, yapı denetim işleyişi ve sorunları, pratikte yaşanan sıkıntılar konularından bahsetti. ANDA Derneği Başkanı Tosun ise derneğin tarihçesinden bahsederek yapılan faaliyetlere ve eğitimlere değindi. Gönüllülük faaliyetlerinin önemine işaret etti.

Panel sonunda Vali  Hatipoğlu, AFAD Başkan Yardımcısı Taşdelen, Dr. Öğr. Üyesi Çavuş ve ANDA Derneği Başkanı Tosun’a teşekkür belgesi takdimi yapıldı.

Programda protokol tarafından AFAD gönüllüsü olmaya hak kazanan muhtarlara Destek Afat Gönüllüsü Kimlik Kartları takdim edildi. Ayrıca, AFAD tarafından açılan Erbaa Niksar Depremleri ile ilgili fotoğraf sergisi ve stantlar protokol tarafından gezildi.

Yorum Ekle