Amasya İtimat

ESKİ TEKEL BAHÇESİ TÖREN ALANI OLUYOR

İlçe Kaymakamımız  Sayın Engin Uysal, Tekel bahçesinde ve binalarında yapılan çalışmalar hakkında açıklama da bulundu. Sayın Kaymamımız konuya  ilişkin görüşlerini şu şekilde ifade etti;

‘’ Bilindiği gibi Tekel Binamıza ait bahçe alanımız metruk bir haldeydi. Burada Kaymakamlığımız imkanlarıyla çeşitli düzenlemeler de bulunuyoruz. Öncelikle burada bulunan hurda araçlar ve harfiyat kaldırılmış olup kötü bir görünüm arz eden yüksek tekel kalıntısı da yıkılmıştır. Ayrıca bundan böyle bu bahçemizi araç girişine de kapatıp bahçemizi Tören Alanı olarak kullanacağız.

        Şu an Kaymakamlığımız, Vakfımız ve Milli Eğitim Personelimizden oluşturduğumuz ekibin de yardımıylabahçede çeşitli düzenlemeler yapılmakta ve Kaymakamlığımızca temin ettirilen  parke taşlar Tekel bahçemize yine Kaymakamlığımızca döşenmekte ve bazı kısımlarda yeşil alanlar oluşturulmaktadır, ileri de imkanlarımız arttığında daha güzel eklemeler yapmayı planlıyoruz.

 

          Bahçemizdeki çalışmaların yanısıra,  Nisan ayı içerisinde ilçemizin tarihinde ilk kez  bir Konferans Salonuna kavuşacağı müjdesini de verebiliriz. Bilindiği gibi ilçemizin halıhazırda konferans salonu bulunmamakta bunun eksikliği de çok kez hissedilmektedir.

     Bu eksiği kapamak  için Kaymakamlığımızca, Tekel Binasında yapımı devam eden ,  Taşova Müftülüğü ve Taşova Din Görevlileri Derneğinin de katkılarıyla güzel bir mesafe kateden  Müftülüğümüzün yeni hizmet binası  ve Kuran Kursu bitişiğinde Taşova Kaymakamlığı Taşova Müftülüğü Konfersans Salonu çalışmaları devam ettirilmektedir. Nisan ayı içerisinde inşallah , Konferans Salonumuz ve Müftülüğümüz tamamen, Kuran kursumuzsa kısmen tamamlanacak olup Sayın Valimizin de katılımıyla açılışı yapılacaktır.  Tabi Konferans Salonumuz ve Müftülük binamız tamamıyla bitse de Kuran Kursumuza devam edildiği için bazı desteklere devam edilmesi gerekmektedir.

 

       Askerlik şubesinin bitişindeki hazine arazimize, Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız tarafından hayır sahibi özel bir şirkete yaptırtılacak olan Meslek Yüksek Okuluyla beraber Konferans Salonumuz, Müftülük Binamız, Kuran Kursumuz ve önümüzdeki yaz aylarında yine Tekel binasında yapımına devam edeceğimiz Tarım İlçe Müdürlüğüyle Tapu-Kadastro İlçe Müdürlüğümüz  İlçemiz ve vatandaşlarımız için  güzel gelişmelere vesile olacak diye düşünüyorum.

         Bu çalışmalara Kaymakamlığımızın şuanki imkanları ölçüsünde devam edilmeye gayret edilmektedir. İleri de imkanlar arttığında daha güzel  çalışmalar yapılacaktır. Bu hususlarda yardımını esirgemeyen başta Sayın Valimize, işin emeğini çeken Kaymakamlık ve Müftülük personelimize, Taşova Din Görevlileri Derneğine, yine ciddi emekleri geçen Baltaş,Fimar,Onur İnşaata ve halkımıza devam eden destekleri için teşekkür ediyorum. Devletimizin ve hükümetimizin güzel çalışmalarının, imkanlar ölçüsünde önümüzdeki süreçte de somut projelerle ilçemizde görülmeye devam edeceğini ifade etmek istiyorum.’’

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.