Değerli dostlarım,
Çocukluğumun geçtiği eski Samsun yolu üzerindeki evimiz toprak kayması nedeni ile çatlamış ve mahalle boşaltılmıştı. Daha çocuk olduğum için ne olduğunu anlayamamıştım. Evimizin üst tarafında çıplak boz tarlalar bom boş duruyor, hep oyun oynamaya gidiyorduk. Köyümüzün yolu tarlaların arasından kıvrıla kıvrıla gidiyor, sonra zirve ve çıktığımız kadar aşağı iniş. İçim dışıma çıkıyordu. O zamanlar taksi yoktu traktörlerle gidiliyordu.
Aklım iyice ermeye başlayınca hep merak ettiğim, bu kadar büyük araziler neden boş kalmıştı. Derenın arasına sıkışıp kalan evler gelişmeye yer kalmamış gibi. Halkın kopamadığı şirin çarşı, belkide kopmaktan korkuyorlardı.
Faravga heyelan alanı olduğu için imar izni verilmemiş ama bugüne kadar ne devlet ne de halk arazileri gereğince kullanamamış. 2013 yılında faravga tepesinde sondaj ile su bulunduğunu okudum. O kadar sevindimki, bir an boş arazileri yeşillikler ve meyve bahçeleri hayal ettim. Bunu başaran, emeği geçen herkesin ellerinden öper saygılarımı sunarım.
Kısmen yeterli su bulunduğuna göre tarım alanlarını doğru ürün ve doğru yöntemlerle verimli hale getirmek Amasya Tarım İl Müdürlüğü, Devlet erkanı ve yerel yönetimlerin sorumluluğu olduğunu unutmayalım. Önce toprak analizi iklim koşulları, bu koşullara uygun bitki. Unutmayalım yanlış ürün dikimi ürün zararından ziyade zaman zararı olacaktır.Arazi sahiplerine her türlü imkanın sağlanması önemle gereklidir.Modern tarım yapılabilmesi için Çiftçiye tohum, fidan ve makina desteği çok önemlidir.
Taşova Belediye Başkanımıza, Taşova’nın ileri gelen fikir sahiplerine, hali vakti ekonomik durumu iyi olan iş adamlarımıza seslleniyorum. Yıllarca taşova’nın eline geçmeyen bu çok değerli faravga projesini hayata geçirelim.
Bunu Taşova için gençler için halkın huzuru için, hiçbir siyasi ve ideoloji görüşe mal etmeden geleceğimiz için doğru planlama ile hayata geçirelim. Umutlarımızı, geleceğimizi yeşertin……
Saygılarımla
Ercan SEVER