Alkan, Can, Çakmak, Çetin, Dilbaz, Ergel, Galip, Gergin, Gider, Görmez, Güney, Güngör, Güven, Kanbolat, Kara, Önal, Önder, Özdemir, Özgür, Özkan, Öztürk, Temiz, Uslucan, Yenice, Yeşil, Yetiş ve Yılmaz soyadını taşıyan vatandaşlarımızın bulunduğu Güvendik köyümüzde 28 Nisan 2024 Pazar günü Yağmur Duasına çıkıldı.
Taşova merkezde en fazla yerleşik nüfusu olan Güvendik köyünün bir diğer özelliği ilçede ise en fazla mülk sahibi olan bir köyümüz olması.
Güvendik camiinde topluca kılınan öğle namazını müteakiben kadınlı erkekli köy halkı tekbirler getirerek eski okul binasının bahçesine geldiler. Burada Mustafa Gürel Hocaefendinin okuduğu menkıbe ve ihlaslı duasından sonra 2 rekat namaz kılındı. Yasın-i şerif okundu. Mustafa Gürel, Yeşilırmak camii İmamı Ahmet Nazım Güneş ve Güvendik camii imamı Ahmet Gider yağmur duası yaptılar.
Yağmur duası etkinliğine: Kendisi de Güvendik köylü olan Taşova Mübadiller Derneği Başkamı Mustafa Garip, Güvendik köyünde yaklaşık 200 dönüm arazisi olan Yüksel kardeşler adına Kadir Yüksel, Taşova ve köyde ikamet eden Güvendikli vatandaşlarımız katıldı.
Yağmur duasına katılanlara yemek ikramı yapıldı, Duadan yaklaşık 1 saat sonra gökgürültüsü ve şimşek çakıp yağmur yağması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.
GÜVENDİK KÖYÜ
Tarihçesi çok eskilere dayanan ve öncelerde bir Rum Köyü olan Güvendik Köyü’nün eski ismi Herizdağ’dır. Bu ismi de konuşlandığı Herizdağ tepesinden almıştır. İlçemize 5 km uzaklıkta olan Güvendik, ilçe merkezinden görülebilen tek köyümüzdür. 1924 mübadelesinde Selanik şehrinin Kayalar köyünden buraya mübadeleyle iskan edilmişlerdir. Bir diğer özelliği de ilçe merkezindeki en fazla esnafı olan köydür. 1985 sayımında 610 nüfusu olan Güvendik 2018 verilerine göre 143’dür. Köy halkı ilçe merkezi ve İstanbul’a göç etmiştir. Bir dönem tütünüyle meşhur olan köy nohut üretimiyle ön plana çıkmaktadır.