TEMİZLE TEMİZLE BİTMİYOR…

0
235

Vatandaş ihbarı üzerine hızlı temizlik çalışması

Ne ara biz bu kadar pis bir millet olduk. 30 – 40  yıl önce eğitim seviyesi ülkemizde ve ilçemizde çok düşükken çevremizi bu kadar kirletmiyorduk. Ne oldu da her yöremizden çevre kirliliği ile ilgili kötü haberler geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Taşova Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Ekol TV muhabiri Serdoğan Sıvacı’ya, bir vatandaşımız tarafından Yenimahalle Cumhuriyet Parkı çevresi ile Taşova Belediyesi Spor Kulübü tesisleri önü hakkında “çevre temiziliği olmadığı” yönünde ihbar ulaştı.

İhbarda, söz konusu alanlarda uzun süredir temizlik yapılmadığı, çevrede zararlı otların uzadığı ve atıkların biriktiği ifade edildi. Bizler de halkın sesi olarak konuyu gündeme taşıyıp haberleştirdik.

Yayınlanan haberin ardından, Taşova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçti. Bölgeye gelen ekipler, öncelikle çevredeki yabani ve zararlı otları biçti. Ardından pet şişeler, poşetler ve diğer atıklar titizlikle toplandı.

Çalışmalar yalnızca mevcut kirliliği gidermekle sınırlı kalmadı; alanın uzun süre temiz kalması için bölgeye çöp konteyneri de yerleştirildi. Böylece hem park hem de tesis çevresi daha düzenli, temiz ve kullanışlı bir hale getirildi.

Halkımızın yaşam alanlarının temiz ve düzenli kalması için gece gündüz demeden emek veren Taşova Belediyesi Temizlik İşleri personellerine teşekkür ediyoruz.

Vatandaşlarımızın da çevreyi koruma ve temiz tutma konusunda aynı duyarlılığı göstermesi, ilçemizin güzelliğine güzellik katacaktır.

Unutmayalım; temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek demektir.

Yorum Ekle