Amasya İtimat

ORMAN ÜRÜNLERİ HASAT PANAYIRINA DÖRT STANTLA KATILDIK

0
620

Taşova Kaymakamlığı Odundışı Orman Ürünleri Hasat Panayırına 4 Stantla Katıldı

Amasya’da 20 Ekim 2012 Cumartesi günü Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun Odundışı Orman Ürünleri Farkındalığı Projesi kapsamında odundışı orman ürünlerine yönelik “Hasat Panayırı” düzenlendi.

Valimiz A. Celil Öz, Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun Odundışı Orman Ürünleri Farkındalığı Projesi kapsamında düzenlenen odundışı orman ürünlerine yönelik Hasat Panayırına katıldı. Panayıra Valimizin yanısıra Valimizin eşi Rukiye Öz Hanımefendi, Sayın Taşova Kaymakamımız Engin Uysal, Amasya Milletvekilleri Avni Erdemir ile Naci Bostancı, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Panayırda öncelikle Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Müdürü Yelgin Mesci ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan katılımcılara proje hakkında bilgi verdiler. Projenin bölge halkına ekonomik katkısına dikkat çeken konuşmacılar yöresel ürünlerin ve odundışı orman ürünlerinin gün yüzüne çıkması açısından projenin önemine değindiler.

İlimiz Milletvekilleri Avni Erdemir ile Naci Bostancı ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise ilimizin yöresel ürünler anlamında potansiyelinin yüksek olduğunu ve bu tarz projelerin bölge halkına katkısının yanı sıra ilimizin tanıtımı açısından da çok etkili olduğunu vurguladılar.

Valimiz ise yaptıkları konuşmalarında: “Yöresel ürünlerimizin ve odundışı orman ürünlerin sergilendiği bir panayır gerçekleştiriyoruz. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliğimiz bölgesel kalkınmanın temel stratejilerini belirlemek ve bu anlamda ortak projeleri yürütmek amacıyla kurulmuş bir birim. Kalkınma ajanslarının kurulmasından sonra YHKB (Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği) kırsal kalkınma ve havzanın korunması, geliştirilmesi ile ilgili hem ulusal hem de uluslararası proje hazırlayarak bölgenin kalkınmasına yardımcı olan bir birim haline geldi. Bu anlamda son yıllarda çok önemli projeler yürütüyoruz. Turizmin geliştirilmesi ve tanıtma anlamında projeler yürütülüyor. İllerimizde kültür varlıklarının geliştirilmesi anlamında projeler yürütülüyor. Son iki projemiz ise doğal ve kültürel değerlerimizin muhafazasına ve geliştirilmesine yönelik projeler. Bunlardan birisi yakın zamanda tamamladığımız yöresel el sanatlarının araştırılması ve tanıtımına yönelik bir çalışma… Dört ilimizde bu çalışmaların envanterini yaptık ve bilinmeyen, kaybolmaya yüz tutmuş pek çok el sanatını gün yüzüne çıkarmış olduk. Bu projemizdeki amacımız bilinmeyen odundışı orman ürünlerinde hem farkındalığı artırmak hem de geliştirerek ekonomiye kazandırılmasını sağlamak. Dünyada gelişme trendi yöresel ve doğal olana doğru devam etmekte. Bu anlamda çok ciddi potansiyelimiz var ve biz bunları değerlendirmek istiyoruz. İlimiz bünyesinde hem Valiliğimizin açmış olduğu kurslar bünyesinde hem halk eğitim merkezi bünyesinde bu anlamda kurslarımız devam etmekte. Belediyemiz kültür evlerinde de bu anlamda ciddi hizmetlerimiz var. Özellikle yöresel ürünler açısından kabiliyetli ve yetenekli olan tüm halkımıza bu konuda desteklerimiz devam edecektir. Önce yerelde daha sonra ulusalda belki marka oluşturarak bu projenin daha da geliştirilmesini istiyoruz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Valimizin konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte Taşova Kaymakamlığı tarafından kurulan Kırkharman, Boraboy, Çaydibi, Mercimek ve Alpaslan beldesi stantları gezilerek ürünler incelendi ve bir çoğunun da tadına bakılarak emeği geçenlere teşekkür edildi.

Panayırda ayrıca en iyi yöresel çörek yarışması yapıldı.

Yorum Ekle

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz