Amasya İtimat

Kredi Kartı Borcunu Ödemeyenler Hangi Durumlarla Karşılaşabilir?

0
69

Bankalar, kredi taleplerini ve kart taleplerini yapan kişilerin mevcut durumlarına göre değerlendirme yapar. Ekonomik şartlar her zaman öngörüldüğü gibi devam etmeyebileceği için beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Bu tür durumlarda kredi kartı veya kredi borçları ödenemeyebilir. Zarara uğramak istemeyen bankalar yasal süreç başlatabilirler.

Aldığınız kredi kartının borcunu ödemediğiniz zaman bankalar ilk etapta sizlerle iletişime geçerler. Mevcut ödeme şartlarınız ile alakalı bilgi alarak sözleşme şartlarına göre belirlenen ödemeyi yapmanızı isterler. Kredi kartı borcunu 1 ay geç ödemeniz halinde bankalar bu durumu sadece kendi iç kayıtlarında tutarlar.

Kredi kartlarına ait hukuki süreçler arka arkaya iki taksidin bankaya ödenmediği durumlarda başlatılabilir. Bu süre içerisinde ödeme alamayan bankalar borçlu kişilere ihtarname göndererek 30 gün içerisinde ilgili ödemenin yapılması gerektiğini belirtirler.

Kredi Kartı Borcu Yasal Takip Süresi Kaç Gündür?

Kredi kartı borcu yasal takip süreci, ödeme süresinin üzerinden 90 gün geçmesinden sonra başlatılır. Bir başka deyişle, kredi borcu takip süresi 90 gün olarak belirlenmiştir. Kredi borcu ödeme konusundaki 2 aylık yani 60 günlük gecikmeden sonra bankanın ihtarname ile tanıdığı 30 günlük süre bitmiş olur. Bu sürenin dolmasının hemen ardından 91. günde bankalar kredi kartı borcunun yasal takip sürecini başlatabilmek için hukuki hak kazanırlar.

Kredi Kartı Borcu Ödenmediği Zaman Maaşa veya Konuta Haciz Gelir mi?

Kredi kartı borçlarınızı ödeme ile ilgili sorun yaşıyorsanız banka ile görüşerek yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Ancak talebinizin kabul edilmemesi durumunda farklı detaylar ortaya çıkar. Bankalar yasal olarak maaşlara haciz koyabilme hakkını ellerinde tutar.

Kredi kartı borçlarına karşılık olarak konutlara haciz gelmesi yasal olarak söz konusudur. Ancak yaşanacak mağduriyetlerin en aza indirgenebilmesi için bu işlemin gerçekleşme sıklığında düşüş vardır. Konutun yanında kişinin sahip olduğu taşıtlara da haciz gelebilir. Bankalar kredi kartı borçlarını ödememe cezası olarak faiz uygulayabilirler. Sözleşmeler kapsamında belirtilen faiz oranları söz konusu olabilir. Kredi kartı borcu ödenmezse ne olur sorusu temel olarak bu şekilde yanıtlanabilir. Daha detaylı bilgi almak için dilerseniz findeks.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle