Dernekçiliği özetle en kısa şekilde topluma karşılıksız hizmet etme noktası diye tanımlayabiliriz.
Toplumsal sorunlara kayıtsız kalmayan kişi ve kişilerin bir çatı altında bir araya gelerek bu hizmete talip olmaları, toplumsal sorunlara kayıtsız kalmamaları ülkemiz ve milletimiz adına sevindirici ve bir o kadar da gurur vericidir.
Dernekler sorunları olan toplumlarda var olan bu sorunlara bir parçada olsa çözüm bulmada bir araç olmakla beraber bütün siyasi hareketin üstünde yer alır ve almalıdır. Sebebi ise derneklerin bünyesinde yer alan bireylerin her siyasi görüşten farklı insanları içerisinde bulundurmasıdır.
Bu sebepten ötürüdür ki tek bir siyasi görüşün taraftarıymış gibi hareket edemez, bu tek taraflı bakış derneğin içerisinde yer alan milletin hizmetkârlığına soyunmuş diğer görüşteki insanlara saygısızlık anlamı taşıyabileceği gibi tarafsızlık ilkesine de gölge düşürür.!
Kasım Alper Özdemir kardeşimizin altyapısı belki daha eski olmasına rağmen iki yıllık zaman zarfında ilçemizden başlayarak ülkemiz geneli ve yurt dışına kadar uzanan serüveninin yegane başarı sebebi İyilik Hareketi’nin bünyesinde her kesim ve kademeden gönüllüleri bir çatı altında toplamasından ileri geliyor olmasıdır.
Biz Türkler göçebe bir yapıdan geldiğimizden dolayısı ile dayanışmacı yardımlaşma duygusu yüksek bir yapıya sahibiz bu yapı güç birliği yapmamız gerektiği duygusunu içimizde bulundurmaktadır güç birliği yaptığımızda bütün zorlukları aşabiliriz.
Geriye dönüp tarihimizi
incelediğimizde bunun bir çok örneğine de rastlarız.!!!
İyilik Hareketi vesilesi ile Kasım Alper Özdemir ve tüm gönüllüler örgütlü toplu hareket edildiğinde toplumsal sorunların üzerinden daha hızlı bir şekilde nasıl kalkıldığını bu birliktelikler sağlandığında sosyal ve ekonomik boyutta da bu toplumların geneline güç kattığını bu vesile ile hatırlatmış oldular..
Arkadaşlar toplum bireylerden oluşur ve hiç kimse toplumdan ve toplumsal sorunlardan uzak tek başına yaşayamaz. Onun için toplumu oluşturan bireylerin toplumsal sorunlara kayıtsız kalmaması ve derneklere katılarak bu yaraların iyileşmesine yardımcı olması bu birlikteliklere KÖSTEK OLMAK YERİNE, DESTEK VERMESİ GEREKİR.!!!
BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR..
Ata sözümüz bunu kısaca ifade ediyor diye düşünüyorum.
İyilik Hareketi çatısı altında toplumsal yaralara çare olan, kayıtsız kalmayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum..
Niyazi Özkan