Demokrasi çoklu düşünce sistemi üzerine kurulmuştur. İnsanlar yeni fikirlere, yeni seçeneklere açık olduklarında büyüyebilir, yenilik yaratabilir ve gelişebilirler. Bu özgürlükten dolayı demokratik ülkelerde yaratıcılık daha yüksektir.
İyi fikirler bulma arzusundaysanız, onları aramak zorundasınız. İyi bir fikir ancak nadiren kendi ayakları ile size gelir. Bu nedenle insanları dinleyeceğiz.
İşte; işbirliği ruhunu, bir ilçe için “Neler yapabiliriz” in merkezine koyup, benim fikrim veya onun fikri yerine bizim fikrimiz diye düşünüp o ilçeye faydalı düşünceler üreterek ve de bu gaye için Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir günde konusu istişare, şura, danışma ve dayanışma olan bir Cuma vaazının yapıldığı namazdan sonra mabet merdivenlerine çıkarak icraatlarını halkla paylaşan bir mülki idare amirinin bu yaptığı da halkını dinlemedir, halkıyla istişaredir, halkına danışmadır.
Şehirler orada yaşayanlar için çok şey ifade ederler. Hele orada doğup büyüyenler için şehir bir tanışma ortamında şuralıyız diyerek ifadesini bulan bir kimlik bildirimidir. Şehirlerin aynası, ruhu, kimliği de meydanlardır.
Türk şehirlerinde meydan kavramı, batı şehirlerine göre pek gelişmiş olduğu söylenemez. Çünkü bizim şehirleşme sürecimizde boş arazi ve arsalara hep ticari nazarla bakıldığı için bunların üzerine büyük binalar dikmekle o arazi ve arsaları değerlendirdiğimizi sanmışızdır. Bu nedenle de bizim şehir kültürümüzde pek meydan olgusu yoktur. Hâlbuki batıda kent meydanları bu gözle değerlendirilmez. Orada meydanlar, sembol binalar, heykeller, çeşmelerle süslenir ve kentin gezilecek, görülecek yeri haline gelir.
Ülke dışına ilk kez çıkıp, İtalya, Fransa, Yunanistan gibi ülkelere yaptığımız turistik gezilerde ziyaret ettiğimiz şehirlerin ilk gezdirilen yerleri o şehrin meydanlarıydı. Orada gözümüze ilk çarpan Hükümet, Mabet ve Belediye Binaları gibi şehrin sembol binalarının meydanla olan birliktelikleriydi.
Bizler bu gezilerde trafiğin az ya da hiç olmadığı bu meydanların insanların buluştuğu, cafe ve restaurantlarda dinlendiği, mabetlerinde ibadet yaptıkları, müzik, resim gibi sanatsal faaliyetlerin sergilendiği sosyal alanlar, sosyalleşme mekânları olarak değerlendirildiğini gördük.
Sayın Kaymakamımızın Hükümet Parkı’nı, Hükümet Meydanı haline getirme çabasının altında yatan düşüncenin de güzel ilçemizin Hükümet, Mabet ve Belediye Binalarının ortasında kötü yapılaşma ve görüntü kirliliğinden uzak bir şehir meydanı yaratma isteğinin olduğunu sanıyoruz.
Gerçekten Taşova’mız yerleşme düzeni çok iyi yapılmış, yokuşu bayırı olmayan, Yeşilırmak gibi bir akarsuyun kenarında hizmet bekleyen, hizmete aç şirin bir ilçemiz. Burada da mabet yani camimiz, karşıda hükümet binamız, Belediye binamız gibi bir şehrin sembol binaları var. Tek eksik olan meydanımız.
Bazı çevre dostu arkadaşlarımızın ağaçların kesilmesinden dolayı duydukları üzüntülere katılmamak mümkün değil. Tekniğin bu kadar ilerlediği bir zamanda ağaçların kesilmeden yerlerinin değiştirilme önerisinin isabetli olup olmadığını, uygulama maliyetleri konusunda bilgi sahibi olmadığımız için fikir sahibi de değiliz, bir şey söyleyemiyoruz. Ancak, bir şehirde birkaç tane park olabilir. Ama meydan tektir. Daha öncesi park olan bir yerinde meydan haline dönüşmesi için ağaçları kesmekten başka çarenin olmadığını düşünüyoruz.
Yeni meydanın ilçemizde uzak olduğu için gidilemeyen, bu nedenle de sönük geçen milli bayramlarımızın halkın daha çok iştirakini sağlayacak bir katılımla coşku ve heyecan veren törenlerin yapılacağı bir alan olarak da değerlendirileceğini görmek istiyoruz.
Bir kent meydanında o kentin simgesi olarak bir saat kulesi veya şehrin geleneksel etkinliğini sembolize eden bir anıt mutlaka olmalıdır diye düşünüyoruz.
Milli ve dini bayramlarda şehrin meydanı ve sembol binalarının ışıklandırılması unutulmamalıdır.
Ayrıca meydanlar manzara odaklı alanlar olduğu için bu alanlar, estetik tatlar katan rengârenk çiçekler ve saksılarla güzelleştirilmelidir.
Taşova’mız gerçek manada meydanı olmayan bir ilçeydi. Daha önce Hükümet Parkı olarak adlandırılan bu alan, bundan böyle Hükümet Meydanı olarak anılacak. Taşova’mıza tayininden bu yana Sayın Kaymakamımız İbrahim Halil ŞİVGAN Bey’in hizmet heyecanını takdirle takip ediyor ve HÜKÜMET MEYDANI’mızın ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.