Diş hekimleri yıllarca kök kanalını şekillendirmek için el enstrümantasyon tekniklerine başvurdu.İlk endodontik el aleti , kök kanalının otomatik olarak hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla William H Rollins tarafından tasarlanmış ve geliştirildi. dental lazer, dijital panoramik ve volumetrik tomografi cihazları, apeks buluculu endodontik motor gibi dental cihazların mucidi Morita ise çıtayı bambaşka bir noktaya taşıdı.
Peki, bir endomotor satın almadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir?
Rotasyon özelliği çıkıntı oluşumu ve kök perforasyonu gibi komplikasyon risklerini azaltır.
Endodontide kullanılan normal hız aralığı 150 ile 650 rpm arasındadır. Daha yüksek hızlar, daha iyi kesme verimliliği sunar, ancak aletin ayrılmasına ve kırılmasına neden olma olasılığı daha yüksektir. Farklı eğe sistemleri farklı ideal tork değerlerine sahip olduğundan, hız ve tork ayarları söz konusu olduğunda büyük esneklik sunan bir endomotor seçmeniz önem arz eder.
Modern endodontik motorlar, endodontik prosedürleri gerçekleştirmeyi kolaylaştıran ve komplikasyon riskini azaltan otomatik işleyen özelliklerle geliştirilmiştir.
Yine, MORITA DentaPort ZX Set OTR gibi günümüzde geliştirilen en son endomotorlar, kök kanal tedavisi prosedürlerini gerçekleştirirken iki cihaza olan ihtiyacı ortadan kaldıran entegre bir apeks bulucuya sahiptir.
Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla dental ürünler kapsamında diş hekiminizin en büyük destekçisidir.
Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.