Ahmet Günaydın
Son yıllarda baş döndürücü bir şekilde devam eden dijital fırtına bazı meslekleri ortadan kaldırırken, bazılarını ise yavaş yavaş öldürüyor.
2000’lerde müthiş bir buluş olan Faks, hem ticaret erbabının hem resmi kurumların dolayısıyla toplumun büyük bir kesimini vakit ve nakit olarak bir süre rahatlaştırmıştı. Aynen Frankeştayn örneğinde olduğu gibi ancak çok kısa süre sonra faks tarihten silindi gitti. Şimdi watsapp revaçta
Yazılı basın ise can çekişen meslek guruplarından biri, süreç 7-8 sürebilir belki. Gençlerle sohbet ederken sordum: ”Kitap okumuyorsunuz, gazete neden okumuyorsunuz.? Cevap karşısında sustum kaldım. ”Bugün cep telefonumda okuduğum haberi, yarın para verip niye okuyayım ki.”
Fotoğrafçılık ise artık işlemlerin çoğunda biometrik fotoğtaf zorunluluğu nedeniyle bir süre daha direnebilir.
Yeni nesil pek bilmez eskiden fotoğrafları sakladığımız albümler vardı. Kimbilir kaçımızın evinde albüm kaldı. Yeni nesil Albüm deyince sanatçıların çıkardığı parçaların toplandığı nesneyi albüm olarak biliyor.
Birlikte Ankara, İstanbul’da katıldığım toplantılarda Taşova gen tr haber sitemize Leptopla katıldığımda bıyık altından gülerlerken, gelinen son noktada bana hak veriyorlar.
Vali Önder Bakan’ın yaptığı tanışma toplantısında Amasya’nın tanıtımında önemli fonksiyonu olan genç dijital gazetecilerin sayısının Amasya yerel gazete ve ajans muhabirlerinin sayısına yaklaştığını görünce hoşuma gitti.
Bir kenara yazın ”Gelecek Dijital gazeteciliğindir” Teknolojiye hiç bir meslek dalı dayanamamıştır, dayanamaz da.