2016 yılının ilk kapalı salon toplantısı İlçemiz Ak Parti ilçe örgütü ve Belediye tarafından Çadır Restorant’ta kahvaltılı olarak yapıldı.
Toplantıya, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileri , daire müdürleri, Ak Parti İl başkanı, Amasya Belediye Başkanı ve milletvekili Haluk İpek katıldı. Toplantının, Ak Parti’nin 2015 Kasım ayında yapılan seçimler sonrası tekrar tek başına iktidar olması sonrası yapılması, anlamlı ve önemliydi. Belediye Başkanı Bayram Öztürk’ün kısa konuşmasında, ”Köylerin sorunlarının kendi sorunları olduğunu, Taşova merkez ilçe sorunlarından ayrı görmediklerini , kendilerine gelen sorunları imkanlar ölçüsünde çözdüklerini ve bundan sonra da çözeceklerini” ifade etmesi , sorumlu belediyeciliğin en güzel ifadesiydi.
Toplantıda söz alan muhtarlar, köylerinin su, yol, kilitli taş, yolların asfaltlanması, köy konağı gibi bilinen rutin sorunlarını dile getirerek çözümünü istediler. Yeni mahalle muhtarı Muhittin Türköz’ün , mahalle girişine döner kavşaklı giriş istemesi haklı bir talepti. Yetkililerin bu talebi ciddiye almaları Taşovamız için önemlidir. Yeni mahalleye yapılacak döner kavşakla girilmesi vatandaşımızın günlük yaşamını kolaylaştırdığı gibi, bütçesine küçük de olsa katkı sağlayacak, Taşovamız yeni bir giriş -çıkışa kavuşacaktır.
Toplantıda dile getirilen en sorunlardan belki de en önemlisi, Erbaa ilçesinin Karaağaç köyüne verilen içme suyuydu. Evet, Erbaa komşu ilçemiz ve Tokat iline bağlı, Karaağaç’da Erbaa’nın köyü. İşin ilginç yanı su kaynağının Taşova sınırları içinde Boğalı dağı eteklerinden Taşova ilçe merkezi için getirilmiş olması, yani Taşova’ya ait su. Hatta bu su belirli bir süre vatandaşımız tarafından kullanıldı. Kullanılmayanı köprü başında Yeşilırmağa akıtıldı . Daha sonra yerel yöneticiler tarafından suyu olmayan köylerimize verildi. Halkımız eyvallah dedi. Kimse de sesini çıkarmadı. 2 ocak 2016 günü yapılan istişare toplantısında öğrendik ki Taşova için getirilen içme suyunun bir kısmı Erbaa’nın Karaağaç Köyüne verilmiş. Hem de kendi köylerimiz ve Taşova’nın ihtiyacı olduğu halde. Muhtarların ifadesiyle malum köylerimizde su sıkıntısı da başlamış. Erbaa’nın Karaağaç köyüne suyu veren etkili ve yetkililerin doğru bir iş yapmadıkları açık seçik ortada. Niçin böyle bir iş yaptıklarını gerekçeleriyle anlatma sorumluluğunu göstermeleri gerekir sanıyorum. Yapılan bu yanlış nasıl düzelecek, kim düzeltecek bilinmez ama, bilinen en önemli hususun mağdur olan köy muhtarlarının haklarını yasal yollarla aramalarıdır.. Erbaa’nın Karaağaç köyüne verilen belirli orandaki içme suyunun esas sahibi Taşova’dır. Bu suyun Taşova’ya olmasa bile ilgili köylerimizin kullanımına verilmesi için, seçilmiş yetkililer ve mülki amirler üzerilerine düşeni yapmalıdırlar.
Toplantıda dile getirilen sorunların kısa vadede çözülmesi düşünülemez. Bu toplantıların tekrar yapılacak olması önemlidir.
Belediyemiz çalışıyor, evet çalışıyor…
30 Mart 2014’de yapılan seçimlerin ilk perşembesinde Taşova caddelerini tozdan kurtarmak için Erbaa belediyesinden itfaiye aracının getirilmesi , itfaiye araçlarının çalışmaması unutulmamalıdır. Bu küçük hatırlatmadan sonra, Belediyemiz araçlarını yeniledi. Ekonomik ömrünü tamamlayan araçlar iyi fiatlara satıldı, geçici olsa da çamurdan, çökekten kurtulundu. Doğalgazımız geldi, belediyenin ekonomisi gelir- gideri kontrol altına alındı, çalışanlar aylıklarını zamanında aldı. Kara delikler kapatıldı. Yeşilırmak ıslah çalışması başladı. Belediye araçları akşamları halkımızın görebildiği ait oldukları alanda, makam aracı asli görevini yapıyor. Gelecek 20 yılı ipotekli belediyenin borçları ödeniyor. Eski belelediye hizmet binası hacizden kurtarıldı. Bunlar sadece yapılanların bazıları.
En önemlisi Belediye Başkanı Bayram Öztürk Taşova’da ve halkın içinde. Arayan onu makamında bulabiliyor. Makamında bulamazsa da çarşıda buluyor, hem de halkın içinde.
İŞ -KUR;
Ak Parti Hükümetinin sosyal içerikli politikaları kapsamında İş- Kur vasıtasıyla kamu kurumlarında istihdamı yapılan vatandaşlarımız az da olsa milli ekonomiden paylarını alabiliyorlar. Proje akıllıca düşünülmüştür, genel bütceye de zararı yoktur. Lakin istismara da açıktır. İşe alınanların sevk ve idaresinde eksikliklerin olduğu kanaati vardır. Halk arasında, ihtiyaç sahibi olmayanların da işe alındığı, bazı kurumlarda işçilerin çalıştırılmadığı söylenmektedir. Bu tür projelerin yerelde uygulayıcılarının göstereceği zaafiyet, sosyal içerikli bu projenin amaçlarını zedelemektedir.
Toplantıdan basın mensuplarının çıkarılması usuldende olsa, içeride kalarak dile getirilen sorunları ilk ağızdan dinleyip kayıt altına almaları, içeriği nitelikli haberciliğin yapılmasını sağlardı.
Kısaca Ak Parti halkın temsilcilerini dinledi. Dileğimiz, bu toplantıda dile getirilen sorunlar çözülür.
Tarık Ziyad