Amasya İtimat

SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YURT DIŞINA GİDİYOR

Taşova Süleyman Barsalı Meslek ve Teknik Anadolu  Lisesi  öğrencileri  Erasmus  Programı kapsamında Çek Cumhuriyeti ve Hollanda’ya  gidecek.

Taşova Sağlım Melek lisesinin  koordinatörlüğünde hazırlanan, “Engelli Sağlık Hizmetleri  Alanında  Mesleki  Gelişimin Desteklenmesi” proje kapsamında 21 günlüğüne  2 öğretmen ve 5 öğrenci Hollanda ve Çek  Cumhuriyetlerine mesleki staj, gözlem ve teknik faaliyetlerini  gerçekleştirmek için gidiyor.

Kaymakam Kudret  Kurnaz’ı makamında ziyaret eden  yurt dışına çıkacak olan öğretmen ve öğrenciler  bir süre  sohbet  etti. Teorik olarak gördükleri eğitimleri yerinde görme ve öğrenme imkânı sağlaması açısından bu tür projelerin çok büyük bir önem taşıdığına değinen Kaymakam Kurnaz: “Farklı kültürlerin, bireylerin eğitimi ve gelişimi üzerindeki etkilerini ve uygulama farklılığını göreceksiniz. Daha sonra hem kendi okulunuzda hem de sonraki meslek hayatlarınızda kullanacağınız yararlı bilgiler kazanacaksınız. Elde edeceğiniz bu bilgi ve birikim sizler için önemli bir tecrübe olacak. Bu süreyi  gözlem yaparak ve bol bol not alarak geçirmenizi tavsiye ederim.” dedi.

Taşova Salık  Meslek Lisesi Müdürü Fatih Ocak; ” 2 öğretmen ve 5 öğrencimiz 11 Şubat  2017 günü Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finanse edilen Erasmus Personel Hareketliliği  faaliyetleri kapsamında 21 günlük mesleki staj,gözlem ve teknik faaliyetleri gerçekleştirmek üzere Çek Cumhuriyetleri ve Hollanda’ya gidecekler.Öğrenciler  kendi alanlarıyla ilgili bu mesleki staj çalışması çok yararlı olacaktır. Farklı bir ülke ve medeniyet görmeleri onların hayatlarında yeri  olacaktır.Yurt dışında yapacakları  sosyal ve eğitim çalışmalarında , ülkemizi en iyi biçimde  temsil edeceklerine ne inanıyoruz.”dedi.

Yurt dışına çıkacak olmanın heyecanını taşıdıklarını belirten Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri de, yeni bir ülke, yeni bir medeniyet, yeni insanlar tanıyacakları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini, ayrıca kendilerinin faydalanacağı bu tarz faaliyetlerin gelecek yıllarda da devam etmesini temenni ederek, diğer arkadaşlarında bu imkândan yararlanmalarını istediler.

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.