Amasya İtimat

KADINLAR GÜNÜ

Ömer CELEP

8 Mart 2016

Öğrencilerimden biri bir soru yöneltmişti bana. Soru;
– Yorgunluk en etkili nasıl çıkar?

Soru esas itibariyle damdan düşer gibi değildi ama dersin öyle bir yerinde gelmişti ki; önceleri klasik ders kaynatma yöntemi olarak algıladım… Gülümsedim, diğer öğrenciler de anlamsızca bakıştılar ve soruyu yönleten öğrenciye dönerek alay eder gibi gülüştüler. Müdahale ettim ve soruyu soran öğrenciyi mahcup etmemek adına;

-Evet, güzel bir soru dedim ve cevabını verdim.

Yorgunluk en etkin olarak; “ana dizine yatıp yüzüne bakarak çıkar” deim. Sınıfta anlamsız bir sükut, biraz sonra yerini derin bir sessizliğe bıraktı. Pencereye yöneldim ellerimi pervaza dayayarak kısa bir dalgınlıkla uzakları kolaçan ettim. Yüreğime dökülen ılık bir duygudan sonra derin bir nefes alıp kendimi toparladım ve öğrencilerime döndüm. O dalgınlığım, öğrencileri de bir yerlere götürmüştü.

Karşılarına dikildim ve kendimce içten bir duygu ile;

“Şu gurbet ilinde garip kimseyim,

Benim senden başka kimim var anam?

Sevincim, güvencim benim her şeyim;

Senin dilindeki dualar anam!

Akşam olur gelir garip odama,

Türküler söylerim dayanır cama,

Bu mevsim vallahi bahardır ama,

Bana görünmedi bu bahar anam!”

Gırtlağımda düğümlenen duyguları yutkunurken iki öğrencimin dalgın gözlerinden yuvarlanan iri taneli birkaç damla gözyaşı bana daha fazla şeyler söyleme fırsatı vermedi.

On dakikalık zaman kırk dakikalık dersi kaynattı vesselam!

Zaman zaman karşılaştığım o öğrencimle tatlı bir anı olarak bahsederiz konudan…

Kadın en çok ana olarak kutsiyet kazanır. Bu nedenle kadınlar gününü bu yönüyle kutlamak istedik. Kişisel olarak bir takım günlere özellik izafesi esas itibariyle tarzım değil ama yazmadan da olmuyor işte.   Analar günü, babalar günü, öğretmenler günü v. S.

En önemlisi hesap günü!

Sanırız hesap günümüzü, anamızdan alacağımız dua ve Allah’ın inayeti ile kolay kılarız.

Kadınlar günü olması nedeniyle bir cümle ile de olsa dokundurma yapmayınca da olmayacak. Bu tür günleri sokakta köpek gezdiren kokanaların ideolojik düşünce ile “demokratik tepki” adı altında devletle kavgalıları destekleme fırsatçılığı yapmalarını da lanetliyoruz.

Özel günleri fırsata çevirme cingözlüğü millet nezdinde kabul görmez, akıllı olmak gerek.

 

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.