Amasya İtimat

MUHSİN YAZICIOĞLU ANILDI

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı, Türk- İslam dünyasının mümtaz şahsiyeti Muhsin Yazıcıoğlu şehadetinin 6. yıl dönümünde ilçemizde de yapılan bir etkinlikle anıldı.
30 Mart 2015 Pazartesi günü Belediye düğün salonunda saat 20.00’de başlayan programa: Kaymakam Emin Kaymak, Belediye Başkan Vekili Sinan Yılmaz,  Büyük Birlik Partisi Amasya il Başkanı Hasan Aslan, önceki Belediye Başkanı Özgür Özdemir, MHP ilçe teşkilat yöneticileri,  Saadet Partisi İlçe başkanı Adem Özdemir,  Büyük Birlik Partisi eski ilçe başkanı Ahmet Günaydın,  Nizam-ı Alem Ocakları eski başkanı Sefa Gültekin, Muhsin Yazıcıoğlu’nu seven gençler, bayanlar ve vatandaşlar katıldılar.
Yazıcıoğlu’nun hayatı ile ilgili slayt gösterileri ile başlayan etkinliğin sunumunu Şair yazar Kasım Alper Özdemir yaptı. Emekli İmam Sefer Uysal’ın Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası açış konuşmasını yapan tertip komitesi başkanı Kürşat Kavak ; Muhammed’ ül- Emin’in bu çağa ve bu topraklara yansıyan ışığı, Türkiye’de adam gibi adamlığın tescilli markası Muhsin Yazıcıoğlu ! Gençliğin önünde, hayatı, çektiği çileleri, dava adamlığı, kişiliği ve daha bir çok yönüyle idoldur Muhsin Yazıcıoğlu.. Gençlığın kimliksiziliğinden, idealsizliğinden bahsediyoruz hep.. Bunları toplumla buluşturduğumuzda başını gayesine satmış kahramanlar ordusuna sahip olacağımıza emin olunuz. Hepinize teşekkür ederiz.

Taşova Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Yolaçan ; Saygı değer gönül insanları, Türk İslam ülküsü ateşi ile yüreklerini yakan gönül yoldaşları, abiler, ablaları ve kardeşler … Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Büyük Birlik Partisi kurucu genel başkanı Kızılay meydanlarının Kürşad’ı,  Mamak Cezaevi’nin Yusuf yüzlü Yusufiyelisi gönül liderini saygı minnet ve dua ile anıyoruz, bu etkinliğin düzenlenmesinde faaliyet gösteren abi ve kardeşlerimize teşekkürü borç biliriz…

İftiralar, suçlamalar, işkenceler, ve bin bir eziyet içinde Türk İslam ülküsünü yaşatan ve yaşattıran dava adamı cennet mekan Muhsin Başkanımızın vefatının 6. yılında ülke ve dava sevdalılarının bir araya geldiği bugünde gönül insanlarına kelamımız birdir. Ya birlik olunsun ülke için mücadele edilsin, ya da ayrıldığımızda ülke için yas tutulsun.

Ne demişti reis ” 2 saniyesine bile hükmedemidiğimiz bir dünya için bu kadar fırıldak olmanın alemi yok.’

Biz de diyoruz ki : Yastığımız mezar taşı,  yorganımız kar olsun, biz bu yoldan dönersek namuz bize ar olsun, saygılarımı sunarım.’ dedi.

Merhum Yazıcıoğlu’yla vatani görevini birlikte yapan Metin Hallemoğlu : ” Rahmetli Muhsin başkanın herkesin gönlünde ayrı bir yeri olsa da benim gönlümde asker ocağı beraberliğimiz ayrı bir anlam taşır. O inandığı gibi yaşamış, inandığı değerlerden hiçbir şart ve zeminde taviz vermemiş,  kendisine altın tepside sunulan iktidar nimetlerini elinin tersiyle geri çevirmiştir. Kendisi gibi düşünmeyen karşı fikir sahiplerinin bile saygı ve takdirini kazanmıştır.” dedi.

Kaymakam Emin Kaymak ise yaptığı konuşmada ; ” O bakan veya başbaşakan olamadı ama günümüzde bir çok başbakan ve bakanımız bu şekilde saygı ve rahmetle anılmıyor” dedi.

Yazıcıoğlu’nun ” Anneme Mektup şiirini seslendiren Kasım Alper Özdemir’in konuşmasından sonra önceki Belediye Başkanı Özgür Özdemir ve Büyük Birlik Partisi Amasya il Başkanı Hasan Aslan birer konuşma yaptılar.

Muhsin Yazıcıoğlunun şehadetinden sonra belki de ilk şiiri yazan Hemşehrimiz Davut Şenel kendi yazdığı şiirini okudu.

Program Yazıcıoğlunun şiirleriyle son buldu.

yazıcıoğlu 026 yazıcıoğlu 027 yazıcıoğlu 029 yazıcıoğlu 028 yazıcıoğlu 034 yazıcıoğlu 038 yazıcıoğlu 043 yazıcıoğlu 042 yazıcıoğlu 047 yazıcıoğlu 048 yazıcıoğlu 050 yazıcıoğlu 051

 

yazıcıoğlu 050yazıcıoğlu 051yazıcıoğlu 048yazıcıoğlu 047yazıcıoğlu 043yazıcıoğlu 042yazıcıoğlu 034

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.