Amasya İtimat

ULUKÖY YOLU GENİŞLETİLİYOR.

İlçemize bağlı Uluköy köyünü ilçemize bağlayan  10 kilometrelik  yol genişletiliyor.

1958 yılında  belde belediyesi olan Uluköy  son yasa ile köy statüsüne geçti. 10 kilometrelik ilçe yolunda çok fazla kapalı viraj ve rampa nedeniyle   trafik kazaları oluyordu. Son olarak öğrenci servis aracının takla atması ile  meydana gelen kazadan sonra kalıcı olmak amacıyla köy  yolu  genişletilmesi ile  gerek köylü vatandaşlar, gerekse sürücüler rahat bir nefes alacak.

Köy Muhtarı Abdullah Coşkun’un  girişimleri ile 23 Şubat 2015 Pazartesi günü   Uluköy  yolunun genişletme ve stabilize çalışmalarına Amasya İl Özel İdare ekiplerince başlandı. Bu yol güzergâhında iki dozer ve bir greyder gece gündüz demeden çalışıyor. Yol genişletme çalışmalarının  2 aya kadar tamamlanacağı öğrenildi.

Uluköy Muhtarı Abdullah Coşkun; “Uluköy ile Taşova arası yolu halkımızın bir çilesiydi. Zaman zaman kazalar oluyordu . Son olarak bir öğrenci servis aracı takla atıp tarlaya yuvarlandı. Şükür olsun can kaybı olmadı. Yolumuzda çok fazla virajlar ve  rampalar var. Allah nasip ederse bunları Genel Sekreterimiz ve çalışanlarımız sayesinde halkımızın hizmetine sunacağız. Köyümüze hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Köy halkından Kadir Altuntaş ise ; ”Ben 1982’den beri burada minibüsçülük yapıyorum.Yolarımız çok dar ve virajlı olduğu için kazalar meydana geliyor. Şu anda bulunduğumuz yerde  öğrenci servis aracı takla attı. Herhangi bir can kaybı olmadı. Allah razı olsun muhtarımızın, Özel İdarenin sayesinde yollarımız bu şekilde düzelecek ve rahat bir trafik akışı olacak” dedi.

 

Bu haber 0 defa okunmuştur.

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.