Amasya İtimat

2008 YILI GÜZLÜK SERTİFİKALI TOHUMLUK VE FİDAN DESTEKLEME FİYATLARI BELİRLENDİ

Güz dönemi sertifikalı tohumluk, meyve/asma fidanı, çilek fidesi, kapama bahçe desteklerinden yararlanmak isteyen çiftçiler 31 Aralık 2008 tarihine kadar  İlçe Tarım Müdürlüğüne  başvuruda bulunabilecek. Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin  tohumluk kullandıkları ve fidan diktikleri  tarlaların tapulu olması  ve ÇKS’ne kayıtlı  olması gerekmektedir. Çiftçilerin kullandıkları tohumluklarda dönüm şartı aranmazken sertifikalı fidan dikimlerinde yarı bodur ve tam bodur bahçeler için en az 5 dekar, bodur olmayan fidanlar için 10 dekar bahçe kurulması şartı aranmaktadır.Çiftçiler  başvuru dilekçesi, talep formu, tohumluk sertifikası faturası ve fotokopisiyle  İlçe Tarım Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecekler.


          Tarım ve Köyişleri Bakanlığını’nca  sertifikalı tohumluklarını kullanarak ekim/dikim yapan çiftçilere, 2008 yılında dekar başına aşağıda belirtilen birim miktarlara göre ödeme yapılıyor.


 









































  1


Tritikale, arpa, çavdar, yulaf, korunga, fiğ


3 YTL/da


  2


Buğday, yonca


5 YTL/da


  3


Susam, kolza (kanola), aspir


4 YTL/da


  4


Nohut, kuru fasulye, mercimek


6 YTL/da


  5


Çeltik, yer fıstığı


8 YTL/da


  6


Patates


20 YTL/da


  7


Virüsten ari meyve fidanı ile bahçe tesisi


200 YTL/da


  8


Narenciye, yarı bodur ve tam bodur meyve fidanı ile bahçe tesisi


ve narenciye bahçelerinde aşılama ile çeşit değiştirme


150 YTL/da


  9


Diğer meyve türleri ile bahçe ve bağ tesisi


120 YTL/da


 


           Ayrıca 2008- 2009 yılı  için %50 İl Özel İdare Müdürlüğü  destekli  Kiraz ve Nektarin bahçesi kurulacak olup, çftçiler fidan parasının yarısını ödeyecekler. İlçe Müdürlüğünce Kiraz ve Nektarin bahçesi kurmak isteyen çiftçilerin talepleri alınmaya devam etmektedir.Fidanlar  ilçemize çiftçinin  talep edeceği miktarda getirilecek olup, özellikle  ilçemizde fazla bilinmeyen Nektarin’in 20 dekar kadar dikilmesi ve diğer adı tüysüz şeftali olan bu  meyvenin ilçemizde yetiştirilmeye başlanması düşünülmüş olup çiftçi talepleri beklenmektedir.Nektarin fidanında çiftçinin ödeyeceği miktar  fidan başına 4,50 YTL,kiraz için 3,30 YTL  olup daha geniş bilgi İlçe Tarım Müdürlüğünce veriliyor..


 


 


 


 


 


 


 

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.